Unios_forrasbol_bovult_a_Krisztinavarosi_Bolcsode

Uniós forrásból bővült a Krisztinavárosi Bölcsőde

A három éve megkezdett bölcsődefejlesztési program részeként európai uniós támogatás révén bővült és korszerűsödött a Krisztinavárosi Bölcsőde. A Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán elnyert támogatás, 148 174 299 forint a költségvetés kilencven százalékát fedezte, a fennmaradó részt az önkormányzat finanszírozta.

Évek óta gondot jelentett, hogy kevesebb a bölcsődei és óvodai férőhely a Hegyvidéken, mint amennyire szükség lenne. Ezen enyhít az európai uniós forrásból megvalósuló korszerűsítések egyike, a „Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Krisztinavárosi Bölcsőde kapacitásbővítése” elnevezésű program. Az uniós pályázati támogatás révén kibővült intézményt meglátogatták Pokorni Zoltán polgármester, Kovács Lajos és Váczi János alpolgármesterek, valamint Rimóczi János, a beruházást bonyolító önkormányzati szakiroda vezetője és Müller Csaba, a népjóléti iroda vezetője.
A Krisztinavárosi Bölcsőde két csoportszobával bővült, és felújítási munkálatokat is végeztek az épületben. Erre azért volt nagy szükség, mert a Hegyvidéken szerencsére sok gyermek születik, s ez a bölcsőde szakmai programja és elhelyezkedése miatt is a frekventált intézmények közé tartozik. Ezzel évtizedes problémát sikerült megoldani.
„A tetőn elhelyezett, úgynevezett fotovoltaikus napelemek az energiatakarékosságot szolgálják” – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy hasonló megfontolásból helyeznek ki napelemeket a Normafa és a KIMBI Óvodában is. Kovács Lajos alpolgármester elmondta, a projekt révén folytatódhat a három éve a Zugligetben megkezdett bölcsődefejlesztési program, aminek eredményeként senkinek nem kellett elutasítani a felvételi kérelmét. A Krisztinavárosi Bölcsőde kapacitásbővítése az eddigi hetvenkettő mellé további huszonnégy gyermek felvételére ad lehetőséget.
Az összesen közel 165 millió forintos beruházást az önkormányzat 10 százalékkal támogatta, emellett a régi épület korszerűsítésére is több tízmillió forintot fordított.

AI.