Megujult_a_Hegyvidek_Televizio_honlapja

Megújult a Hegyvidék Tv honlapja, a www.hegyvidektv.hu

Nemcsak formailag újult meg október 15-től a www.hegyvidektv.hu, a Hegyvidék Televízió eddig megszokott honlapja, alapjában változik meg a tartalma, az elérhetősége és a frissessége is. Erről beszélgettünk Mottl Ágnes ügyvezető igazgatóval.

Mitől különleges az új honlap?

– Online adás nézhető az oldalon a nap huszonnégy órájában, mindig megújuló, friss hírekkel. Valamennyi műsor másnaptól folyamatosan visszakereshető és látható, amitől egyértelműen felhasználóbaráttá válik. Keresőszavak találhatók a honlapon különböző témákra, tárgyakra, időpontokra. Emellett az egyre népszerűbb közösségi oldalon a nézők „lájkolhatják” az egyes műsorokat, vagyis kifejezhetik tetszésüket. Szavazni is lehet a legjobb videóra, a legfrissebb kerületi híreket pedig külön kiemeljük. További újdonság, hogy számítunk nézőink interaktív részvételére, véleményt, témaajánlatokat írhatnak nekünk. A másik jelentős változás, hogy október tizenötödikétől a UPC digitális hálózatán, az 510-es csatornán lehet látni műsorunkat, így a tizenkettedik mellett az első és a második kerületben is értesülhetnek arról, mi történik a Hegyvidéken. Ezzel a beruházással az elmúlt évek egyik legjelentősebb fejlesztését fejeztük be.

Milyen pénzből tudták ezt megvalósítani?

– Folyamatosan pályázunk minden lehetőségre. Erre a beruházásra az MTVA műszaki fejlesztési pályázatán nyertünk forrást. Az átálláshoz nélkülözhetetlen új eszközöket – kamerákat, keverőpultot, stúdiótechnikát – vásároltunk, modernizáltuk a számítógépes rendszerünket. Mindezt azért, hogy egyéves előkészület után digitális csatornára kerülhessen, és valóban felhasználóbarát lehessen az online Hegyvidék Tv is.

Mit várnak a változástól?

– Azt, hogy a többszörösére emelkedjen a nézőszám, hogy minden eddiginél frissebbek tudjunk lenni, s nem utolsósorban azok is figyeljék műsorainkat, akik nem kábel-előfizetők, hanem műholdon át nézik az adást, így az online tévé hozzájuk is elér. Október közepétől minden információról szinte azonnal hírt kapnak nemcsak a hegyvidékiek, hanem a szomszédos kerületekben lakók is.

Ha valaki netán nem olvassa sem az önkormányzat honlapját, sem a Hegyvidék újságot, honnan értesülhet az átállásról?

– Mindenről, ami a digitális online csatornára való átállásra vonatkozik, hírlevélben értesítjük a hegyvidékieket.

(li)