Virányosi családi sportdélután

A hegyvidéki óvodák és iskolák a tanórákon, valamint külön programok szervezésével is igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét a helyes táplálkozás és a mindennapi mozgás fontosságára. A Virányos Általános Iskolában minden év szeptemberében egészség- és sportdélutánt rendeznek, amelyen a diákok szüleikkel együtt nem csupán résztvevői, hanem alakítói is az eseményeknek. „Az idén is próbáltunk izgalmas, tartalmas programot összeállítani, hogy mindenki jól érezze magát” – emelte ki Szerdahelyiné Jászberényi Ágnes igazgató.
A program közös bemelegítéssel kezdődött, majd a kisebbek sor- és váltóversenyeken, míg a nagyok a labdajátékokban mutathatták be ügyességüket. Különösen a partizánlabda és a gyorsaság mellett stratégiai gondolkodást igénylő kincskeresés bizonyult népszerűnek.
Akik megéheztek vagy megszomjaztak, bátran válogathattak az elmaradhatatlan vásár finomságaiból. Az egészséges alapanyagokból készült ételek és italok ellenértékét a szülői munkaközösség hagyományosan az iskola fejlesztésére fordítja.
Legutóbb a különféle bevételekből, valamint a szülői felajánlásokból biztonsági kamerarendszert szereltek fel az iskolaépületben, a lelkes anyukák és apukák pedig kifestették a tornatermet, amelynek oldalfalaira vadonatúj védőburkolat került. Szintén a szülők újították fel az egyik tantermet, a munkához szükséges anyagokat az önkormányzat biztosította.

(-os)