Folytatodnak_az_utepitesek

Folytatódnak az útépítések

November végéig folytatódik a nyár végén megkezdett út-, járda- és lépcsőfejlesztési program, a következő időszakban újabb tizenegy helyszínen kezdődnek munkálatok – minderről Váczi János beszélt, amikor megtekintette az Erzsébet-kilátóhoz vezető gumiburkolatú futósáv felújítását.

Az alpolgármester elmondta, hogy a következő időszak egyik legfontosabb beruházása a Zsibói utca átépítése: az Istenhegyi út és a Zsolna utca közötti, mintegy százhatvan méter hosszú szakaszon a jelenlegi terméskő burkolatot korszerű aszfaltra cserélik. Ezzel egy időben az útszakaszt szegélyező lépcsős járdán elkészül a gyalogosok közlekedését segítő kapaszkodó.
Kicserélik a Hó utcai szalagkorlátot. A húszméteres darab annyira eldeformálódott és korrodált, hogy nem lehet gazdaságosan kijavítani.
Az alépítmény megerősítését magában foglaló, nagyfelületű aszfaltozás vár a Szilassy út felső szakaszára, míg a Szent Család parkban lakossági kérésre átépítik a járdát. Esős időben a gyalogjáró jelentős részén megáll a víz, ez pedig különösen a gyerekek számára zavaró, megnehezíti a közlekedésüket. A munkálatok során ezért a járdát teljes hosszában megemelik, egyúttal kismértékben megdöntik, így biztosítva a csapadék elfolyását.
Megújul a járda a Zsolna utcában, a Matyó és a Zsibói utca között, ahol a botlásveszély megszüntetése érdekében a felületi hibák javítása mellett a még hiányzó járdaszakaszokat is kiépítik. Nagyobb munka kezdődik a Sárospatak út hajtűkanyar utáni részén. Az út jobb oldala mellől egy szabálytalan parkolóhely-kialakítás miatt jelentős mennyiségű földet hordtak el korábban, ezért süllyedni kezdett az útpálya felső szakasza. A hiányzó földet most pótolják, elkészül a további mozgást megakadályozó, egy méter magas támfal, valamint járdát is építenek.
Kijavítják a Lidérc, a Padka és a Susogó lépcső burkolati hibáit. A közeli óvoda miatt nagy forgalmú Csermely lépcsőt az alapokig visszabontják, majd az eredeti, valamint az önkormányzat kőtárából származó kockakövek felhasználásával újjáépítik. A gyerekek biztonságos közlekedése érdekében erős kapaszkodót szerelnek fel.
Ami az októberben elkezdett fejlesztéseket illeti, már átadták a Schwartzer Ferenc utca Alkotás és Kék Golyó utca közötti szakaszát, ahol aszfaltra cserélték a rossz állapotú kockaköves burkolatot. Elkészültek a szabványos sebességcsillapító bordák a Sárospatak úton. A megengedett 30 km/órás sebességkorlátozást betartó autósok biztonságosan áthaladhatnak a jobb láthatóság kedvéért piros térkővel kirakott „fekvőrendőrökön”.

(mm.)

Burkolatfelújítás az Irhás ároknál

Átépül az Irhás árok egy újabb szakasza. Váczi János alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón adott hírt arról, hogy a Kakukkhegyi út és a játszótér között 165 méter hosszan, 743 négyzetméter felületen teljes szélességben újraburkolják az utat annak érdekében, hogy megkönnyítsék a környéken élők, valamint az ottani óvodába autóval érkező szülők közlekedését. Az alpolgármester megemlítette, hogy a XI. és a XII. kerületi önkormányzat együttműködésének eredményeként az elmúlt két évben biztonságos járda épült a Törökbálinti út és a Kakukkhegyi út között, amire együttesen 60 millió forintot fordítottak.