Serult_fiatalok_tarlata_a_Jokai_Klubban1

Sérült fiatalok tárlata a Jókai Klubban

Színpompás válogatást láthatnak mindazok, akik októberben a Jókai Klubba látogatnak. A sérült fiatalok tizenötödik alkalommal megrendezett fesztiváljának díjnyertes alkotásai sorakoznak a kulturális intézmény falain és tárlóiban.
A seregszemlén a magukban tehetséget érző siket, nagyothalló, vak, gyengén látó, mozgássérült, valamint sajátos nevelési igényű fiatalok vehettek részt pályamunkáikkal. Alkotásaikat szakértő zsűri bírálta el Bakos Tamás grafikus, az ELTE Vizuális Tanszékének vezetője irányításával.Serult_fiatalok_tarlata_a_Jokai_Klubban2
„Irigylem az alkotók tehetségét, és arra biztatom mindnyájukat, hogy ne hagyják ezt elkallódni” – mondta a kiállított munkák láttán Kovács Lajos alpolgármester. A pályamunkákat értékelő Bakos Tamás szerint a gyerekek művei tükrözik a míves megjelenés igényét, s valamennyinek közös vonása, hogy érzékletes formában beszélnek az alkotás öröméről. A jól megfigyelt, élettel teli pillanatokat és mélyebb értelmet tükröző alkotások bízvást lenyűgözik majd a közönséget.
A díjátadást kísérő műsorban Vásáry André énekelt, majd Dvorák Gábor pantomimművész szórakoztatta a publikumot. A rendezvényre közel hatvan pályamunka érkezett a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének Gyakorló Általános Iskolája, a Vakok Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, a Budapesti Hallássérültek Tanintézete, a Dr. Török Béla Általános Iskola, Speciális Szakiskola, a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, valamint a Nyitott Világ Iskola tanulóitól.

(A.)