Fitparade_2013_UJ

Sokszínű Fitparádé

Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal és több helyszínen rendezik meg a hatodik hegyvidéki Fitparádét október harmadik hétvégéjén a MOM Sportban. A multisportfesztivál háziasszonya napjaink egyik legismertebb fitneszmodellje, a világbajnok Timea Majorova lesz.

Két napon keresztül, október 19–20-án minden az egészséges életmódról, a fitnesz és az erős emberek világáról szól a MOM Sportban, amely immár hatodik alkalommal ad otthont Közép-Európa legnagyobb multisportfesztiváljának. Azt, hogy a Fitparádé ma már rangos nemzetközi versenynek számít, bizonyítja, hogy az előnevezések alapján tizenkilenc ország képviselői vesznek részt a különböző bajnokságokon. Az idei rendezvény minden eddiginél nagyobb területen és számos újdonsággal – köztük Magyarországon még sosem látott bemutatókkal – várja az érdeklődőket a gyerekektől a nyugdíjas korosztályig.
A szokásoknak megfelelően az első nap „főszereplői” a szépség és a fittség. Ez utóbbit képviseli a többi között a CrossFitt Challenge, amely a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportágára épül. A mostani verseny különlegessége, hogy Magyarországon először vizes számoknak is helyet ad.
Látványosnak ígérkezik a kerékpáros Trial és a Budapest Blax Lacrosse (egy különleges, hazánkban kevésbé ismert, de annál izgalmasabb labdajáték), szintén újdonság a Hungarian Hip Hop Battle egyéni és csapatverseny, valamint a Surfset Fitness bajnokság. Ennek lényege, hogy a versenyzők egy billegő szörfdeszkán mutatják be a gyakorlatokat.
Az uszodában rendezik meg a II. korcsoportos diákolimpia döntőit, a vízilabda ifjúsági Budapest-bajnokság fordulóját, valamint az ugyancsak most debütáló kéttusaverseny medencés futamát. Az uszoda szolgáltatásait ezen a napon, előzetes regisztrációt követően, a kerületi lakcímkártyával rendelkezők este 6 és 10 óra között ingyenesen vehetik igénybe. A jelentkezéseket október 18-án 12 óráig várják az info@momsport.hu címen.
A MOM Sport csarnokában a már jól ismert fitexpo és különböző küzdősportprogramok kápráztatják el a közönséget, no meg az elmaradhatatlan FitModel World döntője, amelynek házigazdái a sokszoros fitneszmodell-világbajnok Timea Majorova és a tavalyi győztes, Zsuppan Fanni. Természetesen lesz férfi sztárvendég is, személye azonban a fitneszlányok bevonuló ruhájának színéhez hasonlóan az utolsó pillanatig titok marad.
Míg a szombat inkább a kecsességről, a vasárnap már egyértelműen a nyers erőről szól. Lesz nemzetközi body building-, profi erőemelő- és fekvenyomó-bajnokság, férfiaknak szóló FitModel World, és ekkor rendezik a HSMA Erős Emberek tehetségkutatóját is. Az érdeklődők végigszurkolhatják az első Hegyvidék Liga kispályás focitornát, valamint megtekinthetik az akrobatikus elemekben bővelkedő Topflyers Cheerleader bemutatót. Igazi ínyencségnek szánják a szervezők a bothúzó országos bajnokságot, amely a Fitparádén mutatkozik be a nagyközönség előtt.
A Hegyvidék Kártya-tulajdonosok, a kerületi lakcímkártyával rendelkezők, valamint a gyerekek és a nyugdíjasok a Fitparádé valamennyi programját ingyenesen tekinthetik meg.

(os)