Villamospótló busz a 61-es vonalán

A Zsemlye utcai híd támfalainak felújítása, illetve a Völgy utcai sínpálya rekonstrukciója miatt október végéig rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekednek a 61-es villamosok. A munkálatok idején a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között 61V jelzéssel autóbuszok szállítják az utasokat, a Szilágyi Erzsébet fasoron és a Hűvösvölgyi úton közlekedő járatok napközben 5, a csúcsidőszakokban 2-3 percenként követik egymást. A buszok a villamossal közös szakaszon a Széll Kálmán tér, a Szent János Kórház, a Budagyöngye és a Kelemen László utca megállóhelyeken állnak meg.
A BKK tájékoztatása szerint a kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, azaz nincs szükség újabb jegyváltásra, a már kezelt jegyet azonban ismét érvényesíteni kell a biléta számkocka nélküli végén! Az átszállójegyet ugyanakkor nem szükséges újra kilyukasztani.
Változások történnek a hegyvidéki buszmenetrendben is, október elsejétől hosszabb lesz a menetideje a 128-as és a 129-es járatnak. Ennek oka, hogy a Városmajor utcai torlódások jelentősen csökkentik az autóbuszok átlagsebességét. Részben módosul az 5-ös menetrendje: bár a járatok indítási ideje nem változik, az egyes megállókba az eddigiekhez képest más időpontokban érkeznek a buszok.

(k.)