Diakolimpia_start

Diákolimpia: start!

Ismét elrajtol a kerület legnagyobb sportrendezvénye, a több ezer versenyzőt megmozgató diákolimpia. Szeptembertől mintegy nyolcvan versenynapon tizennégy sportágban mérhetik össze ügyességüket a sportpályákon a hegyvidéki általános és középiskolák tanulói.

A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az egészségtudatos gondolkodás népszerűsítésére. Ennek fontos része az iskolai sport, ami hozzájárul ahhoz, hogy a kerületi intézményekbe járó gyerekek már fiatalon megtapasztalják az aktív, mozgásban gazdag életmód áldásos hatásait.
Ezt a célt szolgálja a méreteiben és színvonalában egyaránt példaértékű Hegyvidéki Diákolimpia. Az új tanévben tizennégy sportágban ír ki bajnokságokat a versenysorozatot szervező önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Kft.
A program sikerét jelzi, hogy az önkormányzathoz tartozó intézmények mellett állandó szereplője a viadaloknak az ELTE gyakorlóiskolája, a Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolája, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola és a Budai Középiskola, s jelezte részvételi szándékát a Lauder, a Britannica International School, valamint a Budapesti Német Iskola is. Ráadásként, versenyen kívül, a belvárosi Xantus János iskola csapatai is elindulnak floorballban és kispályás fociban.
A sportágakban nincs különösebb változás. Az atlétika, a labdajátékok és a mindig nagy sikert arató sakk, valamint szellemi olimpia mellett szó van arról, hogy egynapos szertornabajnokságot szerveznek az alsós diákoknak.

(-os)