Fitnesz_es_meg_sokkal_tobb

F&M: fitnesz és még sokkal több

Európai összehasonlításban is egyedülálló sport- és egészségügyi központ nyitotta meg kapuit a Csörsz utcai MOM Sportban. A legmagasabb szintű orvosi és edzői háttérrel működő F&M fitness & more különlegessége a mozgásszervi problémákkal küzdők, illetve betegség után lábadozók rehabilitációja, amit kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül bárki igénybe vehet.

Néhány hónapja vette át a MOM Sport irányítását a 100%-ban önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft., amely a kerülethez méltó színvonalú sport- és egészségügyi szolgáltatásokkal kívánja gazdagítani a Csörsz utcai komplexum kínálatát. A cél az, hogy a kerületben élők minden tekintetben a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljenek. Erre törekszik a nemrég megnyílt F&M fitness & more sport- és egészségügyi központ is, amelynek mozgásszervi rehabilitációs programja lehetőséget biztosít arra, hogy a sérült amatőr és profi sportolók a legmodernebb edző és orvosi eszközök segítségével gyógyulhassanak.
Az orvosi részleget biztosító Fájdalom Ambulancia szakmai hátterét megteremtő dr. Magyar Mátyás az F&M fitness & more hivatalos megnyitóján azt emelte ki, hogy szinte valamennyi operációt nem igénylő mozgásszervi sérülést és megbetegedést képesek hatékonyan kezelni. „Legújabb szolgáltatásunk a medical fitness – újságolta az ambulanciát tíz évvel ezelőtt megalapító ortopéd traumatológus szakorvos. – Ennek különlegessége, hogy ötvözi a gyógytorna és az edzőtermi mozgásformák előnyeit. Segítségével meglehetősen gyorsan vissza tudjuk vezetni a betegség vagy sérülés után lábadozókat a sport világába, miközben azokat is fogadjuk, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem szívesen járnak fitneszklubokba.”
Dr. Magyar Mátyás elmondta, hogy a modern biomechanikai laborban lehetőség nyílik a páciensek teljes körű izomzati és csontrendszeri felmérésére. Erre azért van szükség, mert a fiziológiai állapot ismeretében még pontosabb edzésterv készíthető.
A mozgásszervi rehabilitáció sikerességéhez az Európában egyedülálló módon orvosrehabilitációs engedéllyel rendelkező erősítő- és kardiofitneszgépek is nagymértékben hozzájárulnak. Ezek az eszközök ugyanis alkalmasak arra, hogy értékeljék a használó mozgását, így mindenki számára sérülésmentes, hatékony edzéslehetőséget biztosítanak.
Az F&M fitness & more felépítését ismertető Eiles Tibor azt hangsúlyozta, hogy a 600 millió forintos beruházást a saját forrásaikból finanszírozták svájci, osztrák és magyar magánbefektetők, azaz nem vettek igénybe állami vagy önkormányzati támogatást. A tervezés májusban kezdődött, az építkezés pedig rekordidő, alig három hónap alatt befejeződött. A rendelkezésre álló mintegy 2700 négyzetméteres helyiségcsoportot gyakorlatilag teljesen átalakították.
„Köztudott, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat kiemelten támogatja az ingyenes diák-, szabadidős és tömegsportot. A kerület például elsőként vezette be Budapesten a mindennapos testnevelés programot, ami már nyolc évfolyamon működik – mondta a megnyitón Váczi János alpolgármester. – Ezért is fontos minden olyan új létesítmény, amely lehetőséget teremt, hogy a kerületi polgárok, kicsik és nagyok jó körülmények között sportolhassanak.”
A kerületi sportkoncepcióban központi szerepet kap a 13 ezer négyzetméteres MOM Sport, amelyet 2007-ben adtak át. Az építkezést teljes egészében a Hegyvidéki Önkormányzat finanszírozta, ami azóta is példátlan a budapesti sportfejlesztések történetében.
„A Csörsz utcai sportközpont üzemeltetését pályázat útján nyerte el a Sportmax Kft., amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért adtuk át az irányítást az önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nek, amely Buranits Ildikó vezetésével rövid idő alatt szép eredményeket ért el” – foglalta össze röviden a történteket az alpolgármester, kiemelve, hogy a sportközpont megújulásának egyik lényeges állomása az F&M fitness & more megnyitása.
Végezetül a Magyar Olimpiai Bizottságot képviselő Fábián László kijelentette: a MOB szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatait a létesítménnyel, hogy minél több élsportoló részt vehessen az F&M fitness & more rehabilitációs programjaiban.

MM.