Bigyo_es_Kamilla_bohockodik

Hegyvidéki Ősz - Bigyó és Kamilla bohóckodik

A legkisebbek nagy örömére az idén sem hiányoznak a bohócok a Hegyvidéki Ősz programkínálatából. A Gesztenyenapon Bigyó és Kamilla nevetteti meg a nagyérdeműt a MOM Kulturális Központ szabadtéri színpadán. Hogy pontosan miről szól majd a műsor, és valójában kiket rejtenek a bohócruhák, arról a Bigyót megszemélyesítő Kárász Eszter színművészt kérdeztük.
"Számomra a legfontosabb a nevetés, azért vagyok, hogy jókedvre derítsem a gyerekeket" – kezdte a bemutatkozást az egykori gyermekszínész, aki a Nemzetközi Pető Intézet konduktor–tanító szakán diplomázott, sokáig mozgássérült gyerekekkel dolgozott, aztán ismét visszatalált a színház világába.
„Mindig szerettem volna összefonni a színházat és a gyógyító munkát, a gyerekekkel való foglalkozást. A sors különös ajándéka volt, amikor 2002-ben találkoztam a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal, és megtudtam, hogy létezik egy hivatás, amely a kórházi falak közé zárt gyerekeknek viszi el a nevetés gyógyító erejét. Munkám során találtam rá Vági Zsuzsára, azaz Kamilla-Karamella bohócra, akivel a Hegyvidéki Őszön is fellépünk” – mesélt „bohócsága” történetéről Kárász Eszter, majd részletesebben is beszélt a Gesztenyenapra összeállított előadásról.
„A bohócműsorokban fontos a muzsika, így Bigyó és Kamilla csetlése-botlása is sok zenével és hangszerrel színesített. Nagy világszámokkal készülünk, de ha egy ilyen produkció bohóckézbe kerül, könnyen elképzelhető, hogy valami félresikerül. Az biztos, hogy nem lesz hiány varázslásból, zsonglőrködésből, buborékokból, oroszlánszelídítésből, persze, mindezt bohócmódra adjuk elő” – adott ízelítőt a várható vidámságokból Bigyó.
Az előadáson számítanak a gyerekek segítségére, és a közös zenélés sem marad el. Megszólal Kárász Eszter nagy kedvence, a különleges hangú ukulele, míg a kicsik csörgőkkel, kasztanyettákkal, dobokkal szállhatnak be a zenekarba.