Komposztálókeret a hegyvidékieknek

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok! A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöldfelület, kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk idén

150 db komposztálókeret

átvételére biztosít lehetőséget.

A komposztálóeszközök igénylése előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

Az akcióval kapcsolatosan további információval a városrendezési és főépítészi iroda munkatársa tud szolgálni a 224-5961-es telefonszámon.

Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, a biro.tunde@hegyvidek.hu vagy vegh.eszter@hegyvidek.hu e-mail címeken, valamint munkaidőben a 224-5921 vagy 30/645-4187-es telefonszámokon várjuk jelentkezését 2013. október 10-ig.

A komposztálóeszközök átvételére 2013. október 11-én, pénteken 12 és 15 óra között van lehetőség a polgármesteri hivatal melletti kis téren (XII., Böszörményi út 23–25.).