Oktatasuggyel_bovult_az_online_ugyfelszolgalat

Oktatásüggyel bővült az online ügyfélszolgálat

A szeptemberi óvoda- és iskolakezdéskor számos olyan kérdés felmerülhet a szülők részéről, amelynek megválaszolásához az önkormányzat szakirodájának segítségére lehet szükség. Az oktatási és közművelődési iroda munkatársai ezentúl az ETL (End of The Line) elnevezésű internetes ügyfélszolgálaton is elérhetők péntek délelőttönként.

Korszerű, kényelmes és könnyen használható: két éve indult, és a kezdetek óta növekvő népszerűségnek örvend az önkormányzat internetalapú, élőképes ügyfélszolgálata, az End of the Line (ETL), amely mindenki számára elérhető a www.hegyvidek.hu/etl címen. Még regisztrálni, illetve külön szoftvert telepíteni sem kell ahhoz, hogy az egyes irodák munkatársaival kép- és hangkapcsolatot létesítsünk, és feltegyük a szakterületüket érintő kérdéseinket. A kapcsolat létrehozásához mikrofonra és fejhallgatóra van szükség, webkamerát azonban nem kell beüzemelni, minket ugyanis nem láthat a hivatali dolgozó.
Az online elérhető szakirodai munkatársak nem csak szóban tudnak segíteni, beszélgetés közben akár a szükséges nyomtatványokat, ügyleírásokat is el tudják küldeni. Sőt, a képernyőmegosztás funkció engedélyezésével a www.hegyvidek.hu címen az operátor meg tudja nyitni helyettünk azt az oldalt, ahol részletesen megtalálhatjuk a minket érintő ügytípus leírását. Az internetes ügyfélszolgálaton csak általános tájékoztatásra van mód, a folyamatban lévő egyéni ügyekről adatvédelmi okok miatt nem kaphatunk információkat.
Az ETL-en minden hétköznap 9 és 11 óra között zajlik az online ügyfélfogadás. Hétfőn a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata kereshető, amely a többi között hivatalos beadványok, kérelmek, pályázati anyagok átvételével, tulajdonilap- és térképmásolatok megrendelésével, talált tárgyak kiadásával, Hegyvidék Kártya-igénylésekkel foglalkozik.
Kedden az általános igazgatási iroda munkatársai érhetők el, akik lakcímrendezési, birtokvédelmi, hagyatéki, házasságkötési, valamint anyakönyvi, állampolgársági témákban adnak felvilágosítást. Szerdán a városgazdálkodási iroda várja a közutak, közterületek használatával, állapotával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, csütörtökön pedig az adóigazgatási irodától kérhetünk tájékoztatást a helyi adók bevallásának, befizetésének szabályairól.
Szeptember elejétől pénteki napokon 9 és 11 óra között az oktatási és közművelődési iroda is elérhető az online ügyfélszolgálaton. A szeptemberi indulást a nevelési év kezdete indokolja, hiszen ezekben a napokban sok szülő fordul kérdésekkel az irodához. Legtöbben a törvényi változások értelmezéséhez kérnek segítséget, emellett az óvodai elhelyezésekkel és a sajátos nevelési igényű gyerekek ellátásával kapcsolatban is gyakran felmerülnek tisztázandó kérdések ebben az időszakban.

(k.)