Vaknak tettette magát a nyaklánctolvaj

Rendőrkézre került F. Tibor, aki ismeretlen társával együtt szokatlan módszerrel szerezte meg egy asszony nyakláncát a 61-es villamoson. A magát látássérültnek tettető, erősen hunyorgó, kezében fehér botot tartó férfi és ismerőse a hátsó kocsiban ült. A Nagyenyed utcai megállóhoz közeledve a legutolsó ajtónál egy nőhöz léptek, majd ajtónyitáskor F. Tibor társa letépte az asszony nyakában lévő, körülbelül 100 ezer forint értékű aranyláncot, ezután gyorsan mindketten leszálltak.
A sértett hangosan kiabálni kezdett, mások segítségét kérve, miközben az elkövetők az Alkotás utcában a Királyhágó utca felé szaladtak. Ott szétvált a páros: a jelenleg még ismeretlen másik férfi az I. kerület irányába, míg F. Tibor az Alkotás utca 29. alatti társasházba menekült.
A helyszínre érkező járőrök átkutatták a szemtanúk által jelzett épületet, ahol rábukkantak F. Tiborra, akinél a ruházatátvizsgálás során fehér színű, kristályos anyagot tartalmazó műanyag tasakot is találtak. A férfi azt állította, hogy kábítószert fogyasztani ment be a házba.
F. Tibort lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt állították elő a kerületi kapitányságon, és vizeletmintát vettek tőle a kábítószeres befolyásoltság vizsgálatához. Társát még keresi a rendőrség.

z.