Mesehosok_a_hivatalban2

Mesehősök a hivatalban

A három kismalac, A három nyúl, A három pillangó és a Kiskakas gyémánt félkrajcárja mesék szereplői is megelevenednek azokban a kerületi óvodások által készített, fantáziadús alkotásokban, amelyek a polgármesteri hivatal első és második emeleti folyosógalériáját díszítik.

Az ügyeiket intéző kerületi polgárok már jól ismerhetik azt a többéves múltra visszatekintő kiállítást, amit a Hunniareg Pedagógiai Szolgáltató Budai Módszertani Központ és a Hegyvidéki Önkormányzat szervez a kerületben működő önkormányzati fenntartású óvodákba járó gyerekek részére. A kicsik ezúttal „Meseillusztrációk – állatok a mesében” témakörben készítettek fantáziadús, vidám alkotásokat.Mesehosok_a_hivatalban1Az óvodai nevelés során megismert állatmesék jeleneteit, szereplőit térben és síkban keltették életre a gyerekek ceruza, festék, agyag és textil segítségével. Kovács Zsuzsa, a tárlatot szervező Hunniareg óvodai szaktanácsadója, a Süni Óvodák vezetője a megnyitón elmondta, hogy a polgármesteri hivatal első és második emeleti folyosógalériáját olyan alkotások díszítik, amelyeket az óvodákban már bemutattak kiállításokon.
„Azért szeretjük az állatos meséket, mert nagyon jók, és mindig jól végződnek. A három pillangó is tetszik, amit az oviban elkészítettünk” – mondta Soma, az Orbánhegyi Óvoda kiscsoportosa, aki a három kismalacot hozta el a hivatalba.Mesehosok_a_hivatalban3A tárlatot megnyitó Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, a hegyvidéki óvodások életében kiemelt helyet foglal el a művészeti nevelés, aminek a célja, hogy a gyerekekben kialakuljon a rendező, komponáló, térbeli tájékozódó képesség, a színképzet fejlődése. „Az érdekes, egymással kombinálható technikák örömtelivé, vonzóvá teszik a fejlődési folyamatot. A gyakorlás közben tökéletesedik a kézmozgás és a technikák pontos használata is. Az óvodai nevelés során fontos cél a gyermekek ízlésének formálása, esztétikai fogékonyságuk alakítása. A művészettel való találkozás észrevehetően javítja a kreatív teljesítményüket is” – hangsúlyozta az alpolgármester, aki külön köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért.Mesehosok_a_hivatalban4A megnyitón a Süni Orbánhegyi tagóvodájának apróságai Zelk Zoltán A három nyúl című művéből készített, színes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. A kis alkotók munkájukért a Hunniareg jóvoltából oklevelet és fejlesztő ötleteket tartalmazó könyveket, hajtogatókat vehettek át Fonti Krisztinától.

BM