A_MOM_sportba_jon_a_nemzetkozi_kempoelit

A MOM Sportba jön a nemzetközi kempoelit

Újabb nemzetközi sportesemény házigazdája lesz a MOM Sport Uszoda és Sportközpont: a Magyar Kempo Szövetség itt rendezi meg a XI. IKF Kempo Világbajnokságot és Világkupát április 24–25-én.

Egyre több nemzetközi viadalnak ad otthont a MOM Sport, amely a Korfball Európa Kupa, a European Maximus Open kerekes székes rögbitorna és a Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi kardvívó Grand Prix-selejtezői után ezúttal a világ legjobb kempósait látja vendégül. A XI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa az idei esztendő egyik legrangosabb küzdősportviadala, amelyen várhatóan öt földrész több mint negyven nemzetének közel félezer harcművésze vesz részt.

Izgalmasnak ígérkezik a program, hiszen a hagyományos technikai versenyszámok mellett valódi küzdelmeket is láthatnak a nézők, akik remélhetőleg minél többen kilátogatnak április 24–25-én a MOM Sportba, hogy biztassák a hazai sportolókat. Annál is inkább, mert a tavaly Törökországban megrendezett világbajnokságon csapatban ezüstérmes magyar kempoválogatott ismét esélyes arra, hogy felálljon a dobogó valamelyik fokára. A szurkolók támogatása megsokszorozhatja a vb-re öt hónapja intenzíven készülő sportemberek erejét.

Az esemény fővédnöke Soltész Miklós szociális és családügyért, valamint dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. A rendezők meghívását elfogadták többek közt Jeff Speakman és Benny Urquidez amerikai filmsztárok is. További információk és online közvetítés: www.hungariankempo.hu, www.kempobudapest2014.com. A vb legfrissebb történései a folyamatosan frissülő www.facebook.com/hungariankempo oldalon is nyomon követhetők majd.

sm.