Szépkorúak a Hegyvidéken

Információs Pont. Az információs pont működtetésével a hegyvidéki idősekkel együtt élő, őket gondozó kerületi lakosok számára (gyermekek, házastársak, unokák, szomszédok) szeretnénk segítséget nyújtani, amennyiben tevékenységeik során információra, segítségre, támogatásra szorulnak. A Szépkorúakért a Hegyvidéken projekt keretében működő Információs Pont elérhetőségei:

- telefon: 275-4861 (munkanapokon 8–16 óra között), 06/80-630-102 (ingyenesen hívható zöldszám munkanapokon 8–18 óra között);

- e-mail: szepkoruak.hegyvidek@gmail.com;

- skype: Szépkorúak.Hegyvidék.

Előzetes egyeztetés után személyes konzultáció.

Információt nyújtunk:

  • jóléti ellátásokról (pénzbeli, természetbeni juttatások),
  • személyes segítő szolgáltatásokról (alapszolgáltatások, szakosított átmeneti és tartós – ellátások),
  • speciális ápoló, gondozó programokról (szakápolás, demens-ellátás),
  • a kerületben igénybe vehető egyéb szolgáltatásokról.

 

Önkéntes program. A Hegyvidéken élők között is sokan segítenek önzetlenül szomszédjuknak kisebb-nagyobb bevásárlásokkal, ügyintézésekkel, közös együttlétekkel. Az önkéntes program célja azoknak az időseknek segítséget nyújtani, akik számára ez a jó szomszédság nem adott. Szeretnénk a fiatal nyugdíjasokat, gyesen lévő kismamákat, aktív korú segítő szomszédokat bevonni az önkéntes tevékenységbe. A projektet a több mint 10 éves múltra visszatekintő Önkéntes Központ Alapítvány közreműködésével indítjuk. Célkitűzésünk az önkéntes tevékenység kultúrájának, módszereinek megismertetése, népszerűsítése. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus szerint: „Ha szívből segítünk, mi is jobban leszünk.”

Szokoli Erzsébet programvezető