Viragos_balkonokkal_is_lehet_palyazni

Virágos balkonokkal is lehet pályázni

Hatodik alkalommal hirdette meg a Hegyvidéki Önkormányzat a Tiszta udvar, rendes ház című pályázatát, amelynek célja a kezdetek óta változatlan: arra ösztönözni az itt élőket, hogy saját kedvükre és mások örömére szépítsék meg lakókörnyezetüket. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is várják azoknak a társasházaknak a jelentkezését, ahol a lakók közös munkával csinosítják kertjüket. Rajtuk kívül azonban most már olyan lakóközösségek is részt vehetnek a pályázaton, amelyek a házuk erkélyeinek virágosítását vállalják. Az újonnan meghirdetett „balkonok”, valamint „balkonok és kertek” megnevezésű pályázati kategóriák esetében a részvétel feltétele, hogy a társasház az erkélyek legalább 80%-át tegye szebbé virágokkal.
Annak érdekében, hogy minél többen részt tudjanak venni a programban, meghosszabbították a jelentkezési időt, május 6-ig lehet nevezni a virágos kertekkel és balkonokkal. A bírálóbizottság májusban, előzetesen megbeszélt időpontban keresi fel a jelentkezőket.
A győztes társasházat a Hegyvidéki Napok keretében, június 15-én hirdetik ki, illetve a többi résztvevőnek is ekkor adják át az emléklapokat, valamint a táblákat, amelyekkel az aktív, környezetüket rendben tartó lakóközösségek büszkén viselhetik a „Tiszta udvar, rendes ház” címet. A szervezők ajándékokkal is jutalmazni kívánják a közösségek munkáját – a kertek vagy az erkélyek szépítéséhez, gondozásához használható eszközöket az eredményhirdetést követő napokban juttatják el a társasházaknak.

k.