Karacsonyi_adomanygyujtes_raszoruloknak

Karácsonyi adománygyűjtés rászorulóknak

A Fidesz XII. kerületi szervezete advent alkalmából adománygyűjtést hirdetett a Hegyvidéken élő rászoruló családok, valamint egyedülálló nyugdíjasok megsegítésére. Jáky Ildikó, a helyi Fidesz-iroda vezetője, Pokorni Zoltán választókerületi elnök szociális ügyekért felelős munkatársa lapunknak elmondta: az év folyamán sokan fordulnak hozzá különböző szociális problémákkal, így gyakran találkozik olyanokkal is, akik nehéz körülmények között élnek ugyan, de nem egy esetben azért nem jutnak hozzá a hivatalos segélyezési formákhoz, mert mindössze pár száz forinttal lépik túl a jogszabályban meghatározott jövedelmi korlátot. Szervezetük tagjai is nyitottak a segítségnyújtásra, így a saját lakókörnyezetükben élő, rászoruló idősekről, családokról adnak jelzést számára – tette hozzá Jáky Ildikó.
A jótékonysági akció szervezője kiemelte, hogy a gyűjtés során elsősorban tartós élelmiszereket, gyümölcsöket, édességet, továbbá a gyerekek által használható mesekönyveket, játékokat várnak. Az adományokból összeállított ajándékcsomagokat még karácsony előtt szeretnék eljuttatni az érintettekhez, ezért arra kérik a jótékonykodókat, hogy december 12-ig vigyék el felajánlásaikat a kerületi Fidesz Királyhágó téri irodájába.
Nemcsak a rászorulókat, de az ünnepeket magányosan töltő időseket is megajándékozzák apró szeretetcsomagokkal, amelyekbe egyebek közt a szervezet tagjai által sütött karácsonyi sütemények, gyermekek által készített rajzok kerülnek. Ezekkel szeretnék enyhíteni az ünnep magányát.

z.

A kerületi Fidesz-iroda címe: XII., Királyhágó tér 4. Nyitva tartás: hétfőn, szerdán és pénteken 9–17, kedden és csütörtökön 12–18, pénteken 9–16 óráig. Az adománygyűjtéssel kapcsolatban további tájékoztatást Jáky Ildikó ad a 375-7411-es és a 06/20-539-9330-as telefonszámon, valamint e-mailben, a jaky.ildiko@fidesz.hu címen.