Ujabb_fejlesztes_a_varosmajori_futokoron

Újabb fejlesztés a városmajori futókörön

A városmajori park kedvelt célpontja a sportbarátoknak, ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy profik és amatőrök számára egyaránt jól használható futókört alakít ki a Szamos utca sétálórésze melletti területen. Májusban készült el az 585 méteres pálya, amely az ízületeket kímélő, rezgéscsillapító és vízáteresztő – ennek köszönhetően esőben is biztonságosan használható – öntött gumiburkolatot kapott. Különlegessége az előző-, vagy pihenősáv, így a gyorsabb futók a többiektől függetlenül tarthatják a saját tempójukat.
Nem csupán a Hegyvidékről, hanem a távolabbi kerületekből is szívesen jönnek sportolni a parkba, sokan sötétedés után, hiszen a futópálya nyomvonala nagyrészt követi a meglévő közvilágítás lámpáit, így este sem kell lemondani a testmozgásról. Mindössze egy néhány tíz méteres szakaszon nem volt tökéletes a világítás, oda az önkormányzat pár napja további lámpákat helyeztetett el.
Váczi János, a sportért is felelős alpolgármester a Nike futóklub tagjainak társaságában esti futással avatta fel az új világítást. Mint elmondta, a parkban az elmúlt évben egyebek mellett átépítették a templom melletti fogadóteret, zárt kutyafuttatókat alakítottak ki, kültéri fitneszeszközöket szereltek fel, megújult a növényzet, tavasszal pedig elkészült a futókör.
„A pálya építésekor egyetlen fát sem kellett kivágni, így nyáron kellemes árnyékban lehet itt futni. A közvilágítás fejlesztésével pedig a futókör teljes megvilágítását is megoldottuk” – hangsúlyozta Váczi János, hozzátéve, hogy már működik a Szamos utcai nyilvános illemhely melletti, telefon, iratok, kulcsok biztonságos elhelyezésére szolgáló számzáras értékmegőrző, amire közvetlen rálátása van a park egyik térfigyelő kamerájának.
Az alpolgármester szerint a kényelmi szolgáltatásokra jelentős igény mutatkozik, hiszen rendkívül sokan használják a pályát. Hétvégenként több százan, köztük az edzéseket is szervező Facebook-csoport és a Nike futóklub tagjai róják itt a köröket.

em.