Advent_a_Szalon_Egyetemen

Advent a Szalon Egyetemen

A Szalon Egyetem évzáró rendezvényére ismét megtelt a Kulturális Szalon. Luca-napi műsorukat mutatták be az Orbánhegyi Óvodába járó gyerekek, míg Verőcei Gábor farkasréti plébános az advent jelentéséről tartott előadást. Az ünnepi gondolatokat követően Kovács Lajos alpolgármester összegezte a közösségi tér elmúlt évét.
„Nagy dolog, hogy az évekkel ezelőtt megálmodott Kulturális Szalon létrejött, és az indulása óta folyamatosan fejlődik” – hangsúlyozta az alpolgármester, és köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat dolgoztak az intézmény gazdag programkínálatának megvalósításáért. Hozzátette: azáltal, hogy sokszor a résztvevőkből lesznek az előadók és kiállítók, összetartó, családias közösség fejlődött ki.
„A nagy népszerűségnek örvendő Kulturális Szalon, úgy tűnik, kinőtte jelenlegi helyiségét, ezért az önkormányzat új épületet alakítana ki az intézmény számára a közeli Törpe utcában” – jelentette be az alpolgármester. Amennyiben az anyagi lehetőségeik engedik, már jövőre elkezdenék az új hely kialakítását, ami 2016-ra készülhetne el. A cél, hogy modernebb, kényelmesebb körülmények között több ember látogasson el a Kulturális Szalon rendezvényeire, arra törekednek azonban, hogy ezek a későbbiekben is megőrizzék családias hangulatukat.

d.