Aranyak_Lengyelorszagbol

Aranyak Lengyelországból

Nemzetközi szinten is kiváló eredményeket érnek el a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzői. Lacza Ádám Illés sportigazgató tanítványai ezúttal a Lengyelországban megrendezett WSJO Sport Jiujutsu Európa-bajnokságon remekeltek: három arany- és egy bronzérmet szereztek. A sikerből a csapat felkészítésében szeptember óta segédkező Herédi Ákos dzsúdómester is kivette a részét.
Megyeri Szabina duplázni tudott a kontinensviadalon, a 15 éves korosztály –75 kg-os súlycsoportjában versenyző lány a sport jiujutsu fighting és a grappling kategóriában sem talált legyőzőre. A 11–12 évesek –35 kilogrammos sport jiujutsu fighting versenyszámában Lacza Ábelnek sikerült elhódítania az Európa-bajnoki címet. Az ifjú harcművész a tavalyi vb-arany után újabb értékes trófeával gazdagodott.
Karácsonyi Krisztián sport jiujutsu fightingban, a 17–19 évesek –69 kilogrammos mezőnyében szerzett bronzérmet. Ugyanebben a versenyszámban a felnőttek között tatamira lépő Megyeri Benjámin a hatodik, míg Lakatos Richárd az ötödik helyen zárta az Eb-t.

em.