Jotekonysagi_ebed_meglepetesvendeggel

Jótékonysági ebéd meglepetésvendéggel

Elegáns környezet, profi pincérek, mennyei lakoma és izgalmas műsorok: a Larus Rendezvényközpont második alkalommal látta vendégül a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola tanárait, diákjait és családtagjaikat. A mulatságot egy mindenki által jól ismert meglepetésvendég tette még felejthetetlenebbé.

Ismét pazar vendéglátásban és emlékezetes élményekben lehetett részük a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola tanárainak, diákjainak és családtagjaiknak. Szabó Géza, a Larus Rendezvényközpont vezetője kereste fel néhány éve Pokorni Zoltánt, hogy szívesen rendeznének ünnepi ebédet a rászorulóknak.
„A Fekete iskola tanulóinak, pedagógusainak és szüleiknek sokkal több problémával, gonddal kell megküzdeniük a mindennapokban, mint az egészséges embereknek. Ez a karácsony előtti ünneplés talán segít abban, hogy erre a kis időre kiszakadjanak a hétköznapokból” – mondta a polgármester, kiemelve, nagyon hálás a Larus munkatársainak kedvességéért, figyelmességéért, valamint azoknak a fellépőknek, akik műsoraikkal még színesebbé tették az ünnepi találkozót.
„Fantasztikusan érzem magam! Nagyon jólesett, hogy most nem nekem kellett tálalnom, hanem engem szolgáltak ki. A gyerekeimen is látom, hogy jól mulatnak” – mondta Zsuzsanna, a Fekete iskola konyhása, akinek mindkét gyermeke az intézménybe jár.
Az Eszter-lánc Mesezenekar, Szatmári Juli, a Brussels zenekar és Odett a zenéjükkel teremtettek vidám hangulatot, Csőre Gábor jellegzetes hangján elmondott karácsonyi meséjével varázsolta el a megjelenteket, a Noé Állatotthon Alapítvány kedves kutyái türelmükkel és szeretetükkel érdemelték ki a gyerekek kényeztető simogatását, a Fekete István iskola zenekara pedig megható produkciójával koronázta meg a kellemes délutánt. A fiatalok mindemellett megismerkedhettek az amerikai focival is, amelyet a sportág egyetlen hazai női csapata mutatott be nekik, a lányok mezeit pedig fel is lehetett próbálni.
„Örülünk, hogy egy kicsit iskolán kívül is együtt lehetünk a gyerekekkel és szüleikkel. Tavaly úgy tapasztaltuk, hogy a kötetlen körülmények, a közös mulatás még szorosabbá tette a közösségünk közötti összetartást” – mondta el lapunknak dr. Somogyiné Takács Andrea, a Fekete iskola igazgatója.
A mulatság végén, meglepetésvendégként, megérkezett a Mikulás, aki nagy sikert aratott: a fiatalok szebbnél szebb versekkel és énekekkel kedveskedtek neki. „Nagyon jól éreztem magam, jó, hogy eljött hozzánk a Télapó, és mesélt nekünk egy kicsit. Az iskolában biztosan sokat beszélünk majd erről a napról” – lelkesedett Anasztázia, aki hozzátette: már most nagyon várja, hogy jövőre ugyanitt ünnepelhessen társaival.

(bm)