Oregdiak_gyozelem_a_John_Gold_Cupon

Öregdiák-győzelem a John Gold Cupon

A foci még mindig a legnépszerűbb sportág, legalábbis a diákok körében biztosan. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban hat évvel ezelőtt életre hívott labdarúgótorna töretlen sikere. Jelentkezőből soha nincs hiány, ráadásul a 12 órás John Gold Cup az öregdiákok fantáziáját is megmozgatja. Ezúttal sem volt ez másként, hiszen a részt vevő tizennégy csapatból hatban egykori Arany-diákok szerepeltek.
A szabályok nem változtak, idegenlégiósok most sem húzhattak szerelést, a labda pedig továbbra is tizenkét órán keresztül pattogott folyamatosan az iskola sportcsarnokában. Bár a házi bajnokságot elsősorban a gimnazistáknak írták ki, azért meghívásos alapon a fiatalabbak is szóhoz juthatnak a meccseken, az idén egy nyolcadikos játékos képviselte az általános iskolás korosztályt.
A csoportküzdelmek és az elődöntők után kialakuló döntőben a két évvel ezelőtti győztes, sokszoros bajnok AranyA és a H1N1 fúziójából létrejött AranyA1N1 nem bírt a kupában abszolút újonc, azonban rendkívül rutinos Gold Members csapatával. A tizennégy évvel ezelőtt érettségizettek nagy csatában hódították el a bajnoknak járó vándorserleget.
Színvonalas játékot hozott a bronzmeccs is. Ezen a tavalyi győztes és sokáig a mostani tornán is favoritnak számító Peach eater pee cheates az első John Gold Cupon diadalmaskodó Rutincsigák ellen szerezte meg a harmadik helyet.

sm.