Regi_idok_adventje_a_Jokai_iskolaban

Régi idők adventje a Jókai iskolában

Hagyományőrző vásárt rendeztek Régi idők adventje címmel a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A Luca-napi programra érkezőket a kapuban sült gesztenyével és sütőtökkel várták a szervezők, az iskola tornatermében pedig a gyerekek és szüleik árulták az ünnephez kapcsolódó, saját kezűleg készített portékáikat: karácsonyfadíszeket, mécseseket, otthon sütött mézeskalácsot és számtalanféle apró ajándéktárgyat.
A vásárhoz kapcsolódó foglalkozások egyikén a gyerekek szerencsét hozó Luca-napi búzát vetettek, emellett diavetítést és nosztalgiafotózást is szerveztek a családoknak. Az iskolások műsorral készültek az eseményre: volt színpadi játék, közös éneklés és táncprodukció – a nyitó és záró számot az iskola ritmikusgimnasztika-csoportjai adták elő Tündértánc, illetve Gömbvarázs címmel. Az előadások között gyújtották meg ünnepélyes körülmények között, egyházi részvétellel, az adventi gyertyát.
A programot első ízben rendezte meg az iskola HON Alapítványa, amely ez év májusában alakult újjá. Gáspár Edina, az alapítvány elnökhelyettese elmondta: a rendezvény jó alkalom arra, hogy a gyerekek és a szülők együtt legyenek, közösen készülhessenek karácsony ünnepére. A másik cél az iskola támogatása, a vásár teljes bevételét ugyanis az oktatás körülményeinek javítására kívánják fordítani.

d.