Szomszédsági önkéntesek

Szépkorúak a Hegyvidékért – fordítják át a program címét azok a helyi idős emberek, akik arra vállalkoztak, hogy tegyenek a változásért lakóhelyükön. Tevékenységük olyan sokféle, mint ők maguk: egyikük tavaszi pikniket szervez a házban, hogy a lakók jobban megismerjék egymást, a másik kezdő angoltanfolyamot indít időseknek. Van, aki közösségi teret szeretne létrehozni és közösen működtetni a környéken, van, aki azt szeretné elérni, hogy házuk híres művészére emléktábla emlékeztessen.
A saját ötletet, „ügyet” megvalósítótól a mások ötletének megvalósításában segítőig terjed a szomszédsági önkéntesek köre, két dolog közös bennük: a tenni akarás és a közösségben gondolkodás. Ők is közösséget alkotnak, ősz óta rendszeresen találkoznak, tanulnak, gondolkodnak, terveznek és keresik a társakat.
A Szépkorúakért a Hegyvidéken – Szolidáris szomszédság közösségfejlesztő programban aktív önkéntesek munkájáról folyamatosan hírt adunk a későbbiekben. Elsőként egy ingyenes programot ajánlunk a figyelmükbe: egészségmegőrző erdőjárásra hívjuk mindazokat, akik szívesen sétálnak és beszélgetnek a friss levegőn. Szeretettel várjuk a nagymamákat, a nagypapákat és az unokákat is! Az erdőjáráshoz minden szerda, szombat és vasárnap délelőtt lehet csatlakozni, találkozó 9.30-kor a 22-es busz Szépjuhászné, Gyermekvasút megállójában. (A busz a Széll Kálmán térről indul.) Szervező: Turcsányi M. (06/70-576-7253).
Ha érdekli a közösségfejlesztő program, és szívesen csatlakozna a szomszédsági önkéntesek csapatához, keressen minket: 12.kerulet.kozosseg@gmail.com, 06/20-597-2879 (Tóth Alexandra), 201-5728 (Farkas Gabriella, napközben).

Gyenes Zsuzsa