Tamogatas_a_diakok_kozossegi_szolgalatahoz

Támogatás a diákok közösségi szolgálatához

A Természetvédelmi Polgárőrség és az Arany János iskola, továbbá a Humusz Szövetség és a Budai Középiskola közös környezetvédelmi projektje is támogatásban részesült a MOL Új Európa Alapítványa által finanszírozott KÖSZ! Program keretében.

Országosan közel száz iskolai közösségi szolgálati program kapott támogatást összesen 20 millió forint értékben a KÖSZ! Program keretében, amelyet a MOL Új Európa Alapítványa hirdetett meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben. Az egyik díjazott a Hegyvidéken aktív tevékenységet folytató Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület, amely a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziummal közös projektet kíván megvalósítani.
Woynárovich András, a Természetvédelmi Polgárőrség vezetője elmondta, hogy a 9–11. évfolyamos diákokkal jövőre két védett helyszínen, a Sas-hegyen, valamint a Normafánál szeretnének elvégezni természet- és környezetvédelmi feladatokat. Terveik szerint kitakarítanak egy-egy kijelölt területet, és rendbe teszik az ott található padokat, asztalokat, esőbeállókat. Szükség esetén, az őshonos növények védelmében, özönnövényeket irtanak, ahol pedig kevés az odvas, öreg fa, kihelyezik a maguk által készített madárodúkat.
A Humusz Szövetség „KörnyezetBarátok – Ökoiskola jó gyakorlatok terjesztése gyerekkézből” című, támogatásban részesített iskolazöldítő programjának célja, hogy közösségi szolgálatosok segítségével ösztönözze a budapesti iskolák ökoiskolává válását. Graczka Sylvia, a szövetség elnökének tájékoztatása szerint együttműködő partnerük, a már Örökös Ökoiskola címmel rendelkező Budai Középiskola vállalta, hogy közösségi szolgálatosai segítségével – a Humusz szakmai irányítása mellett – témanapot bonyolít le az egyik Ökoiskola címre pályázó intézményben alsó tagozatosok számára, az ott tanulókkal közösen, a március 1-jei Újrapapír Naphoz kapcsolódóan.

z.