Elkezdodott_a_csatornaepites

Elkezdődött a csatornaépítés a Hegyvidéken

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése program keretében tizennyolc hegyvidéki útszakaszon csatornáznak majd. A nagyobb burkolatbontással járó munkálatok február második felében kezdődnek.

Európai uniós támogatással szeretné megteremteni a fővárosi önkormányzat a lakosságszámra vetített 98, majd a későbbiekben a 99,1 százalékos csatornázottságot. A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése program a Hegyvidéket is érinti, a XII. kerületben összesen tizennyolc utcában épülnek új szennyvízcsatornák, valamint a hozzájuk csatlakozó átemelők, míg egyes helyszíneken bővítik a meglévő hálózat kapacitását.
Burkolatbontással járó építkezésre február közepétől a Hörcsög utca 6–10., a Sün utca 7–7/b, a Trencséni utca 29–33., a Sárospatak út 40–50., a Zsolna utca 9–13. és a Szamóca utca 3/a–9. számú házak előtti közterületeken, valamint a Rácz Aladár úton (a Pinty utca és az Ágnes út között és a Rácz Aladár út 162. előtt), a Pinty utcában (a Pinty utca 28. és a Rácz Aladár út között), a Rácz Aladár közben (a Rácz Aladár köz 10. és a Rácz Aladár út között), a Fodor utcában (a Hóvirág utca és az Ágnes utca között), valamint a Hajnalka utcában (a Hóvirág utca és a Hajnalka utca 30. között) kell számítani. A kivitelezést a Pulzus Plusz Kft. végzi, az ígéretek szerint a munkák március végéig tartanak.
Az ingatlanok elérését a beruházás teljes ideje alatt biztosítják, ugyanakkor forgalomkorlátozások, illetve parkolási tilalom előfordulhatnak. Ezekről írásban értesítik az érintett utcák lakóit, míg a kerület más részein élők lapunkból tájékozódhatnak a közlekedési változásokról.

m.