Nagyszabasu_fejlesztesek_a_MOM_Sportban

Nagyszabású fejlesztések a MOM Sportban

Új színeket visznek a MOM Sport életébe a nemsokára kezdődő nagyszabású fejlesztések. A tervek szerint március végéig átépülnek az uszodai öltözők, bővítik a rendezvénytér, valamint a balett-terem befogadóképességét, Cserpes Tejivó nyílik, valamint egy népszerű amerikai sportszergyártó márka forgalmazója itt alakítja ki első magyarországi bemutatótermét.

Tavaly márciusban vette át az önkormányzat saját cége a MOM Sport üzemeltetését, azóta – a szolgáltatások folyamatos bővítésének köszönhetően – egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Csörsz utcai sportcsarnok. Az elmúlt év tíz hónapjában csak az uszodának mintegy negyedmillió látogatója volt.
Buranits Ildikó, a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az intenzív használat miatt az uszoda öltözői mostanra igencsak megértek a felújításra, ezért ezeket teljesen átépítik a következő hetekben. „Kicseréljük az elhasználódott burkolatokat, újjáépítjük a zuhanyzókat. A babaúszás számára létrehozott külön öltözőbe új pelenkázóasztalokat vásárolunk, míg a férfi- és a női öltözőben kabinokat alakítunk ki a kisgyermekek és szüleik számára” – sorolta a fejlesztések részleteit az igazgató, hozzátéve: a munkálatok ideje alatt is a megszokott nyitva tartással üzemel az uszoda.
A rendezvénytérnél február közepén újabb tűzgátló ajtók kiépítését kezdik meg. Ezek az átalakítások nem különösebben látványosak, jelentőségük mégsem lebecsülendő, a pluszajtók révén a sportcsarnok már azoknak a biztonsági előírásoknak is megfelel majd, amelyeket a kétezer fősnél nagyobb rendezvények esetében ír elő a törvény. „Itt a későbbiekben akár 2300-2400 fős koncerteket is lehet majd tartani, a beruházást követően tehát magasabb kategóriájú rendezvényhelyszínné lép elő a sportcsarnok” – emelte ki Buranits Ildikó.
Nemcsak a rendezvénytér, hanem a balett-terem befogadóképességét is megnövelik két helyiség egybenyitásával. A 60-ról 110 négyzetméteresre bővülő teremben komfortosabb körülményeket tudnak biztosítani a különféle sportfoglalkozásoknak (jelenleg tánctanfolyamokat, valamint kettlebell-edzéseket tartanak a tükörfalas helyiségben), emellett arra is alkalmassá válik a hely, hogy ott rendezzék meg konferenciák egy-egy szekcióülését.
Furcsának tűnhet, de a rendezvénytér főbejárata mellett kialakított pénztárfülke mára lényegében elvesztette az eredeti funkcióját, ezért új rendeltetése lesz ennek a mintegy 40 négyzetméteres helyiségnek. „A csarnokunkat hétköznapokon sportszakosztályok veszik ki óráról órára, hétvégenként pedig általában céges, iskolai programok, illetve sportrendezvények számára bérlik. A rendezvények jelentős része ingyenes, míg a fizetős programok esetében mobil kapukkal oldják meg a szervezők a beléptetést” – indokolta a pénztárfülke kihasználatlanságát az ügyvezető, aki azonban nem fél attól, hogy a „kassza” üresen marad. A tervek szerint üzlethelyiség lesz belőle, amit a látogatói igények alapján fodrászat céljára adnának bérbe.Nagyszabasu_fejlesztesek_a_MOM_Sportban1Az edzések után megéhező gyerekek, felnőttek és persze mindenki más számára, aki a környéken jár, kiváló étkező- és pihenőhelyet kínál majd a márciusban nyíló Cserpes Tejivó, amely – ahogy Buranits Ildikó fogalmazott – „átalakítja a környék reggelizési szokásait”. Egy biztos: a Cserpes-rajongók alig várják már, hogy a kiváló minőségű termékeivel hírnevet szerző kapuvári sajtműhely a Hegyvidéken is megnyissa legújabb és eddigi legnagyobb vendéglátóegységét.
Tavasszal a világ egyik legdinamikusabban fejlődő márkája, az Under Armour is megjelenik a MOM Sportban. Az amerikai gyártó hazai képviselete az első magyarországi bemutatótermet alakítja ki a csarnokban, ahol sportruházati termékeik széles választékával találkozhatnak majd a vásárlók.
„Az új szolgáltatók megjelenésével üzlethelyiségeink többsége bérlőre talált” – összegzett az igazgató. Megjegyezte: még egy 140 négyzetméteres helyiségcsoport kiadó, ahol korábban egy egészségügyi szolgáltató működtette központját. Ide például a szépség-egészség szolgáltatói területről várnak jelentkezőket, de természetesen másokat is szívesen fogadnak, akik a sportcsarnok profiljába illően tovább tudják bővíteni a szolgáltatások körét, és nem zavarják a már meglévő bérlők tevékenységét.

z.