VÉSZ-rendszer

Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) néven új lakosságtájékoztatási rendszert fejlesztettek ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezdeményezésére. Az Android, a Windows 8 és a Windows Phone mellett elkészült az alkalmazás iOs operációs rendszerre optimalizált verziója is, ami bárki számára ingyenesen letölthető okostelefonokra, táblagépekre.
A rendszer használói a nap huszonnégy órájában a lehető leggyorsabban, hiteles forrásból értesülhetnek az ország egészét, vagy egy-egy adott területét érintő veszélyhelyzetekről, káreseményekről. A nagy sikernek örvendő alkalmazás értesítései maximálisan személyre szabhatók, a felhasználó maga döntheti el, hogy mikor, mely területeket érintő és milyen tartalmakról kíván azonnal információkhoz jutni.
Az új rendszert a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei kezelik és látják el tartalommal. A felhasználók így nem csupán a katasztrófavédelem jelentősebb, éppen zajló beavatkozásairól értesülhetnek első kézből, de a forgalmasabb útvonalakat érintő közúti balesetekről és útviszonyokról, Magyarország aktuális időjárási körülményeiről, valamint a veszélyhelyzeteket érintő tudnivalókról és teendőkről is.