Egyutt_sieltek_es_hodeszkaztak_a_Viranyosi_sasok

Együtt síeltek és hódeszkáztak a Virányosi Sasok

Régi hagyomány a Virányos Általános Iskolában, hogy évente egyszer családi sítábort szerveznek a diákoknak és szüleiknek. Ezúttal negyvenen utaztak el az olaszországi Ravasclettóba, hogy együtt hódoljanak a téli sportok örömeinek.
Délelőttönként kezdő, újrakezdő és haladó csoportokba osztották a gyerekeket, akik tudásszintjüknek megfelelő nehézségű pályákon gyakorolhattak. Tudományukat akár már aznap „élesben” is kipróbálhatták, hiszen délután a családi sízés kapott főszerepet. Este, pihenésképpen, közösségi programok következtek, akinek pedig még maradt ereje, egy-egy rövidebb kirándulás erejéig bejárhatta a környéket – mesélte Sóti István.
A Virányos Általános Iskola testnevelője elmondta, hogy az időjárás megtréfálta a csapatot, eleinte havazott, a tábor második felében pedig az eső is rázendített. Ez sem vette el azonban a Virányosi Sasok kedvét, a gyerekek boldogan végezték el az edzések gyakorlatait.
Néhányan a snowboarddal is megismerkedtek, ami olyan jól sikerült, hogy az utolsó napokban már a kisebb pályákat is meghódították. A túra zárásaként kétfutamos lesiklóbajnokságot rendeztek, a vidám versenyen külön értékelték a snowboardosokat, valamint a haladó és a profi sízőket. A virányosi közösségépítő sportprogramok, Sóti István ígérete szerint, a hó után keréken, vízen és az erdőkben folytatódnak majd.

(-os)