Fat_no_more

Fat no more – különleges életmódprogram

Három szerencsés kiválasztott ingyenesen részt vehet a MOM Sport, valamint a sportközpont területén működő Fájdalom Ambulancia és az F&M fitness and more edzőterem tizenkét hétig tartó speciális életmód- és fogyókúraprogramjában. Az interneten nyomon követhető nagy átalakulás részleteiről dr. Magyar Mátyással, a Fájdalom Ambulancia orvosszakmai vezetőjével beszélgettünk.

Honnan jött a Fat no more ötlete?

– Magyarországon sajnos az elhízás népbetegségnek számít. A statisztikák szerint Európa-szerte nálunk él majdnem a legtöbb túlsúlyos ember. A legfőbb gond, hogy esetükben nagyobb az esélye a depresszió, a rák, a cukorbetegség, az érelzáródások, a vese- és májelégtelenség kialakulásának. A Fat no more ezért nem pusztán fogyókúra, segítségével teljes életmódváltozásra szeretnénk rávenni az embereket.

A szervezők felajánlották, hogy három jelentkező ingyenesen részt vehet a programban, akik vállalják, hogy átalakulásuk az internet nyilvánossága előtt zajlik. Hogyan választották ki őket?

– Kortól, nemtől, testalkattól és egészségügyi állapottól függetlenül bárki jelentkezhetett, mert azt szerettük volna, hogy minél többen megértsék: sosem késő változtatni. Egy kis odafigyelés, az egészséges táplálkozás és a mozgás nemcsak az alakjukat, de az életminőségüket is megváltoztathatja. Szakemberekből álló csapat választotta ki a tizenkét jelentkezőt, akik közül szavazással döntöttek a felhasználók, hogy melyikük kerüljön be a szerencsés három közé.

Mennyiben más a Fat no more koncepciója a többi fogyasztóprograméhoz képest?

– A Fat no more azoknak szól, akik nem sajnálnak időt és energiát fordítani arra, hogy megváltoztassák az életüket. Ez nem egy fogyókúrás verseny, az viszont bizton kijelenthető, hogy a rendelkezésre álló tizenkét hét alatt látványosan javul a résztvevők zsír-izom aránya, de ami ennél is fontosabb: a program alatt megtanulják, hogyan maradhatnak minél tovább egészségesek.
Mivel járul hozzá a sikerhez a kezdeményezést elindító MOM Sport, az F&M fitness and more és a Fájdalom Ambulancia?

– A MOM Sport Uszoda és Sportközpont úszóedzői az F&M fitness and more edzőivel közösen állítják össze a személyre szabott edzésterveket, míg a Fájdalom Ambulancia biztosítja a magas szintű orvosi hátteret. Ezenkívül a Best Body Nutrition kiváló minőségű német táplálékkiegészítőkkel és egyénre szabott diétával segíti a fogyni akarókat.

A nagyközönség számára is adott a lehetőség, hogy mindennek részese legyen?

– Fontos, hogy a Fat no more nem csak annak a három embernek szól, akiket most kiválasztottunk. Mivel ez az egész az internetes közösség nyilvánossága előtt zajlik, és a résztvevők naponta közzéteszik étrendjüket, edzéseiket, ezért bárki végigcsinálhatja velük ugyanezt a programot. Természetesen azoknak is segítünk, akik élőben csatlakoznának. Számukra a Fat no more program ideje alatt kedvezményes, kombinált belépőt biztosítunk az uszodába és a fitneszterembe.

Van garancia a fogyásra? Mit tudnak nyugodt szívvel ígérni?

– Ha a jelentkezők betartják a szakembereink utasításait, és megfogadják tanácsainkat, akkor látványos változást érhetnek el. Nemcsak a testsúlyukat, haskörfogatukat csökkentjük, hanem annak az esélyét is, hogy a későbbiekben mozgásszervi, szív- és érrendszeri, vagy éppen cukorbetegségben szenvedjenek. Azt hiszem, ez olyan egyedülálló lehetőség, amit érdemes kipróbálni!

Knp.