Konyvtarba_mennek_az_ovodak

Könyvtárba mennek az óvodák

Rendhagyó kiállítássorozatot indított útjára az Ugocsa utcai könyvtár. A hegyvidéki óvodákba járó gyerekek rajzok és különböző kézműves munkák segítségével mesélnek intézményükről, amelynek történetével és pedagógiai programjával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Hat évvel ezelőtt Gerebenné Tóth Éva, az Ugocsa utcai könyvtár gyermekrészlegének azóta már nyugállományba vonuló munkatársa hirdette meg az Iskolák a Hegyvidéken elnevezésű programot. A kezdeményezés lényege az volt, hogy a XII. kerületi oktatási intézmények kiállítások révén mutatkozhattak be a könyvtár közönségének. A részt vevő iskolák szabad kezet kaptak az anyagok összeállításában, és a rendelkezésükre álló kiállítóteret is kedvük szerint alakíthatták.
A nagy sikerű program folytatása az idén elindított Óvodák a Hegyvidéken sorozat, amely a kerületi óvodák mindennapjaiba enged betekintést. A havonta változó kiállításokon az intézményi életet felelevenítő fotók mellett a gyerekek rajzai és kézműves alkotásai kapnak helyet. Ezeken kívül az érdeklődők hozzájuthatnak az intézmény történetével, pedagógiai programjával és hagyományaival kapcsolatos ismeretekhez, olyan első kézből kapott információkhoz, amelyek segítséget nyújthatnak az óvodaválasztásban.
Február közepétől az Orbánhegyi Óvoda vette birtokba a könyvtár földszintjét. A többi között egy szivárványhidat is kiállítottak, míg a polcokra a kicsik saját kezűleg készített agyagfigurái, egy lovagi vár, ötletes papírakvárium, valamint hajtogatott, vágott és ragasztott művek kerültek.

(em)