Ev_vegi_uszoversenyek

Év végi úszóversenyek

Vidám családi versenyekkel búcsúztak az óévtől a kerületi úszóiskolák növendékei. Közel százan álltak rajthoz a MOM Sport uszodájában, ahol szép számú szurkolóhad és forró hangulat fogadta a mell-, gyors- és hátúszásban vetélkedő gyerekeket. Mindenki egy hosszt teljesített, a négyévesektől az idősebbekig kivétel nélkül könnyedén, ami bizonyítja, jó úton jár az úszóiskola.
„Általában heti két-három órán vesznek részt a gyerekek – beszélt a hétköznapokról Szarka Renáta. – A tapasztalatok szerint ez elég ahhoz, hogy másfél év alatt magabiztosan elsajátítsák a három alap úszásnemet. Szeptembertől a legjobbak számára napi kétórás edzéslehetőséget biztosítunk, valamint szó van arról, hogy a tehetségek a jövőben igazolt versenyzőként foglalkozzanak az úszással.”
A MOM Sport uszodakoordinátora elmondta, hogy az évbúcsúztató verseny egyfajta jutalomjáték, amelyben a családok is fontos szerepet kapnak. A szurkolás mellett a vállalkozó kedvűek a családi váltóban mérették meg magukat. Természetesen a jutalom sem maradt el, valamennyi résztvevő apró ajándékokat és oklevelet, az első három helyezett pedig érmeket kapott. Külön jutalmazták a csapatverseny legjobbjait, akik egy hétvégére érvényes családi uszodabelépővel gazdagodtak.
Nagyszabású évzáró versenyt szervezett a szintén önkormányzati tulajdonú Városmajor utcai uszodában működő Buborék Úszóiskola is, a házibajnokságon mintegy kétszázan vettek részt. Az óvodás és kisiskolás korosztály a három alap úszásnemben mérte össze tudását, a programot a közönségsikert arató „mester és tanítványa” váltó zárta. Szokás szerint mindenki kapott apró ajándékot, s külön díjazták a két legfiatalabb versenyzőt, a 2009-es születésű Mihalka Annát és Haffner Ottót. Az úszóiskola ez évi programjáról a www.buboreksport.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

(em.)