Fitnesz_gala_a_Csollany_novendekekkel

Fitneszgála a Csollány-növendékekkel

A fitnesz és a showtánc versenysport, egyben életforma – hirdeti a Csollány Fitness SE. Az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban működő egyesület növendékei látványos gálán mutatták be tudásukat.

A Csollány Fitness SE szeptember óta már heti háromszor két órában tart gyerekeknek fitnesz- és showtánc-órákat az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Jelenleg tizenkilenc diákkal foglalkozik, a növendékek döntő többsége hegyvidéki.
„A fitnesz különösen összetett sportág, magában foglalja a ritmikus gimnasztika, a talajtorna és az aerobik erényeit. Segít elsajátítani a helyes testtartást és a megfelelő mozgáskultúrát, egyúttal megismerteti a gyerekeket az egészséges életmóddal” – beszélt a sportág előnyeiről Kovács Antal edző.
Az edzések mellett rendszeresen versenyeznek is a növendékek, akik az évek során jelentős színpadi rutinra tesznek szert. Ennek előnyeit, felnőve, az élet számos területén kamatoztathatják.
Érdemes minél hamarabb megismerkedni a sportággal, a Csollány Fitness SE edzője szerint az a legjobb, ha a gyerekek már első osztályos korukban eljárnak a foglalkozásokra. Ugyanakkor soha nem késő, hiszen van olyan versenyzőjük, aki csak tízévesen ment le először edzésre, és ma már nemzetközi szinten is szép eredményeket ér el.
„Aki öt-hat esztendős korában elkezd foglalkozni a fitnesszel, két-három éven belül bátran indulhat versenyeken. Az első lépcső az úgynevezett dance kategória, ott elég, ha a gyermek egy rövid koreográfiát mutat be. Ezután következik a B-, valamint az A-kategória, ez utóbbiban a showtánchoz hasonlóan világversenyeket is szerveznek” – mondta a szakember, aki Kovács Sárával közösen készíti fel a gyerekeket. Sok segítséget kapnak az egyesület névadójától: Csollány Szilveszter időről időre személyesen ellenőrzi az iskolában folyó munkát, és a nyári táborokba is ellátogat.
Aki szeretné, hogy gyermeke csatlakozzon az egyesülethez, a 70/416-7734-es telefonszámon érdeklődhet.

(em.)