Gyerekeket_ajandekoztak_meg_a_MOM_sport_angyalai

Gyerekeket ajándékoztak meg a MOM Sport „angyalai"

Ötven Hegyvidéken élő állami gondozott gyermek karácsonyát tették még szebbé a MOM Sport „angyalai". Az önkéntes adományozók – köztük Szuper Levente válogatott jégkorongozó és Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó – régi álmokat váltottak valóra.

A gyerekek a legnépszerűbb közösségi oldalon írták meg kívánságaikat, onnan választhattak az adományozók, azaz a „MOM Sport angyalai”, akik névvel vagy név nélkül teljesítették a kéréseket – foglalta össze a Csörsz utcai MOM Sport karácsonyi kezdeményezésének lényegét Buranits Ildikó. Az ajándékok átadása alkalmából megtartott kakaópartin az intézményvezető elmondta, hogy a hegyvidéki Esze Tamás és Sztehlo Gábor gyermekotthonban élő állami gondozottakat, valamint a Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvodája, Iskolája növendékeit szerették volna meglepni. Az ötven gyermek közül azok is megkapták a csomagokat, akik nem tudtak eljönni az ünnepségre.
„Rengetegen jelentkeztek a felhívásunkra, valamennyi kérés teljesült, összesen százötven ajándék került a fa alá. Külön öröm, hogy ismert sportolók is elfogadták a felkérésünket. Szuper Levente, a jégkorong-válogatott kapusa, Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, Németh Dorottya fitneszvilágbajnok és Tóth Zoltán testépítő világbajnok az első szóra a kezdeményezés mellé állt” – mesélte Buranits Ildikó.
Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke elmondta, hogy kislánya hívta fel figyelmét a lehetőségre, amihez örömmel csatlakozott. Mint fogalmazott, szerencsés volt, hiszen akkor már csak egyetlen kívánság nem talált gazdára. A képviselő az ajándék mellé plüssfigurákat is hozott a MOM Sportba, amelyeket szétosztott a gyerekek között.

-os