A_helyukre_kerultek_a_parkolas_gatlo_oszlopok

Helyükre kerültek a parkolásgátló oszlopok

A gyalogosokat védő és a szabálytalan parkolást megakadályozó öt fémoszlop tűnt el a Dolgos utcában, ahol ismeretlenek egyszerűen lefűrészelték az egyenként több tízezer forint értékű pollereket. Érdekesség, hogy mindez egy üres telek előtt történt, ahol vélhetően a tulajdonos nemrégiben szabálytalanul, közútkezelői engedély nélkül alakított ki kaput. A hiányzó pollereket az önkormányzat pótolta.
Tavaly több mint száz parkolásgátló oszlopot kellett javítani a Hegyvidéken, ezek többségét gépkocsik döntötték ki. Jó néhány esetben szándékosan rongálnak: ilyenkor az „élelmes” autósok azért tüntetik el az oszlopokat, hogy parkolási zónához nem tartozó területen – elsősorban járdán – tudjanak megállni. Ez történt tavaly a MOM Park üzletközpont melletti járdaszakaszon is, ahol több poller tűnt el, ezek azonban később előkerültek.
Újra és újra kidöntötték az oszlopokat a Városmajor utca villamosfordulóhoz közeli szakaszán, ahol a közterület-felügyelet erélyes fellépésének köszönhetően sikerült megszüntetni a parkba parkolást, és azóta a pollereknek sem esik bántódásuk. Az autók rendszeresen kárt tettek a Diós árok parkolóját a járdától elválasztó oszlopokban, ezért ezeket az elmúlt év végén az önkormányzat erős, ütésálló, úgynevezett „U” oszlopokra cserélte le.
Még tavaly év végén megkezdődött a Tusnádi utcai sérült sebességcsillapító borda javítása. A megsüllyedt részt már helyreállították, a fekvőrendőr előtti és az azt követő szakaszon kivágott néhány négyzetméteres darabon azonban a kivitelező nem tudott dolgozni. Ennek oka, hogy a fővárosi aszfaltkeverő telepeket (egy kivételével) a fűtési szezon miatt leállították, így az ünnepek előtt nem lehetett meleg aszfaltot rendelni. A kivitelező ígérete szerint amint ismét elindul a termelés, a hiányzó burkolatot jó minőségű és tartós, AC-11 jelű hengerelt aszfalttal pótolja.

(m.)