Ismet_segitettek_a_Hegyvidekiek

Ismét segítettek a hegyvidékiek

Két teherautónyi tartós élelmiszert, ruhát és könyvet ajánlottak fel a Hegyvidéken élők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai melegedője számára. Az adományokat Pokorni Zoltán polgármester adta át a rászorulóknak.

Harmadik alkalommal szervezett a Hegyvidéki Önkormányzat téli jótékonysági adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Feszty Árpád utcai melegedő javára. A tartós élelmiszerek, ruhaneműk és a szeretetszolgálat kifejezett kérésére gyűjtött könyvek két teherautót töltöttek meg.
Az adományokat átadó Pokorni Zoltán polgármester kiemelte, hogy az elmúlt három évben minden alkalommal megduplázódott a felajánlások száma. „A hegyvidékieknek köszönhetően közel százzsáknyi ruhaneműt, több karton könyvet és nagy mennyiségű tartós élelmiszert hoztunk, amit az önkormányzat hatvan rúd bejglivel egészített ki” – tette hozzá. Egyúttal annak a reményének is hangot adott, hogy a szeretetszolgálat segítségével egyetlen fedélnélkülinek sem kell az utcán töltenie az éjszakákat.
Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője elmondta, hogy a nappali ellátás keretében a melegedőben nyolcvan-száz, míg az éjjeli menedékhelyen negyven hajléktalant tudnak fogadni. A téli krízisidőszakban további huszonnégy fekhelyet képesek biztosítani.
A szakember hangsúlyozta: ez a 96 zsáknyi ruhanemű nagy segítséget jelent a hajléktalanok számára a hidegebb napokon, a tartós élelmiszereket pedig hetekig tudják használni a konyhájukon. Az intézmény továbbra is várja a felajánlásokat, a következő időszakban a takarók és meleg ruhák mellett cipőkre, bakancsokra, valamint zoknikra, sálakra, sapkákra és kesztyűkre is szükség van.

mm.