Kituztek_a_vegzosok_szalagjait

Kitűzték a végzősök szalagjait

A hagyományokhoz híven táncos-zenés szalagavató bálokkal búcsúztatták végzős diákjaikat a kerületi középiskolák. A Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium a MOM Kulturális Központ színháztermében rendezte meg nagyszabású műsorát.
Fellépett a Csillag születik című tehetségkutató műsor második szériájának győztese, Tabáni István énekes, és vele együtt a 12. évfolyam kórusa, majd egy-egy duett erejéig mikrofont ragadott néhány kiváló hangú diák is. A Bihari néptáncegyüttes szilágysági táncokat adott elő, míg az iskola tanulóiból álló Szivárvány táncegyüttes show dance programmal, a Rock and Magic névre hallgató csapat akrobatikus rock and rollal, az Amazonok-csoport pedig fitnesz-produkcióval állt a közönség elé.
A végzős 13/a és 13/b tanulóinak osztálytáncait az 1920-as évek világa ihlette, de műsoron volt az elmaradhatatlan bécsi keringő is. Az „a” osztály és a tanárok mindezek mellett egy meglepetésprogrammal is készültek: bajor sörtánccal dobták fel a hangulatot. Hajnal Gabriella igazgató a szalagtűzés alkalmából tartott rövid beszédében azt emelte ki, hogy a szalagavató az öröm, a tánc napja, az elkövetkező hónapokban a tanulásé lesz a főszerep, májusban ugyanis a felvételik miatt komoly megméretés vár a diákokra.

k.