Raszoruloknak_es_idoseknek_segitettek_a_diakok1

Rászorulóknak és időseknek segítettek a diákok

Jótékonysági akciókkal és ajándékgyűjtéssel járultak hozzá a rászorulók karácsonyához a XII. kerületi iskolák diákjai. A hegyvidéki gyerekek a virányosi idősek otthonában élőkre is gondoltak, őket ünnepi műsorral lepték meg.

Két karácsonyi akcióban is részt vettek a Semmelweis Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói, akik a környező országokban működő magyar óvodáknak, iskoláknak és gyermekotthonoknak gyűjtöttek tartós édességeket, játékokat, társasjátékokat, könyveket, valamint tisztálkodási szereket. A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához is csatlakoztak, és közel száz játékokkal, írószerekkel, édességgel teli csomagot juttattak el el a szervezőkhöz.
A Rákóczi Szövetség, a Kapcsolat 2007 Kulturális Egyesület és a Szent László Társulat programja keretében jó állapotú játékokat, könyveket, ruhaneműt, édességet gyűjtöttek a Virányos Általános Iskola diákjai. Adományuk határon túli társaikhoz kerültek. Szintén a határon túli magyar gyerekeknek okozott örömet a Mikulásgyár-program, melynek részeként játékokkal teli meglepetéscsomagok készültek az iskolában. Az ajándékozás mellett, a szokásoknak megfelelően, a virányosi diákok a helyi idősek otthonába is ellátogattak, hogy pásztorjátékukkal örömet szerezzenek a magányos és beteg embereknek.Raszoruloknak_es_idoseknek_segitettek_a_diakok2A zenéé és a táncé volt a főszerep a Normafa Óvoda hagyományteremtő fellépésén is. A Süni vegyes csoport a Téli ünnep című műsorát adta elő a Városháza Parkban megrendezett adventi programsorozaton (ahol először szerepelt kerületi intézmény).
Az Age of Hope Alapítvány szervezésében adománygyűjtő kampánynak adott otthont a Városmajori Gimnázium. Az iskola aulájában kihelyezett hatalmas dobozok rekordidő alatt megteltek, az ajándékok nehéz körülmények között élő gyerekek karácsonyát tették boldogabbá. Nagy sikert aratott a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium Luca-napi vására is, amelynek közel hétszázezer forintos bevételét az egyik kerületi szociális intézménynek ajánlják fel.Raszoruloknak_es_idoseknek_segitettek_a_diakok3Immár ötödik alkalommal ajándékozták meg az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsós tanulói az erdélyi Válaszúton működő szórványkollégiumban nevelkedő szegény sorsú magyar gyerekeket. A Sashegyi Arany Iskolaalapítvány felhívására az idén minden eddiginél több, összesen 174 csomag gyűlt össze. Az akció a szervezők szándéka szerint a nemzettudatot, a hazaszeretetet és a lelki összetartozás érzését is erősíti.

(mm.)