Unnepi_ebed_raszoruloknak

Ünnepi ebéd rászorulóknak

Ezúttal is megvendégelte a kerületben élő idős, rászoruló embereket az önkormányzat. A Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ Kiss János altábornagy utcai étkezőjében százötven adag étel került a karácsonyi díszbe öltöztetett asztalokra.

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az adventi időszakban az önkormányzat ünnepi ebédre hívja a kerület rászoruló nyugdíjasait. A Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ Kiss János altábornagy utcai étkezőjében felszolgált karácsonyi ebédre ezúttal százötvenen kaptak meghívást.
„A tizenkettedik kerületben sem csupa jómódú nyugdíjas lakik, sajnos, nálunk is élnek segítségre szoruló idős emberek. Az ő karácsonyukat szeretnénk megszépíteni az ünnepi ebéddel, amit adományként ajánlott fel az egyik kerületben működő, közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozás” – foglalta össze a kezdeményezés előzményeit a szervírozásban közreműködő Pokorni Zoltán.
Mint a polgármester elmondta, a helyszínválasztással szerettek volna még inkább az idősek kedvében járni: „Korábban az adventi vásár keretében rendeztük meg ezt az ünnepi programot, az idén viszont újítottunk, mert úgy gondoltuk, zárt helyen, feldíszített asztalok mellett kellemesebb lehet elkölteni az ebédet. Így esett a választás a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ étkezőjére, ahol sikerült az alkalomhoz minden tekintetben méltó körülményeket teremteni.”
A burgonyával, lilakáposztával körített csirkecomb felszolgálásában aktívan segédkező Kovács Lajos alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat már most azon dolgozik, jövőre ne turnusokban, hanem egyszerre tudják fogadni a meghívottakat.
Elégedett volt a vendéglátással Dulai Andrásné és férje, akik elsősorban a társaság miatt jelentkeztek. Elmondták, hogy rendszeresen részt vesznek a MOM Kulturális Központban működő nyugdíjasklub programjain, így szereztek tudomást erről a lehetőségről.
Patay Mária megtisztelőnek nevezte, hogy a Hegyvidék polgármestere személyesen vitte ki számára az ebédet. Egyúttal köszönetet mondott az önkormányzatnak a kerületben igénybe vehető szociális étkeztetésért, melynek révén ő maga immár évek óta diétás ebédre jogosult.

(em.)