Karbantartott_keruleti_utak1

Karbantartott kerületi utak

A kedvező időjárást kihasználva a kerület több pontján közterületi munkálatokba, valamint kényelmi és biztonságtechnikai fejlesztésekbe kezdett a Hegyvidéki Önkormányzat. Vadonatúj korlát épült a Ribizli lépcsőnél, babakocsirámpa a Városmajor utcában, és számos úthibát is kijavítottak a szakemberek.

A kirándulók és a környéken élők panaszkodtak, hogy a Szilassy út nemrégiben felújított felső részén nagy sebességgel száguldoznak a hegyoldalról érkező kerékpárosok. A balesetek megelőzése érdekében a tájba illő, kitört faoszlopokat nemrégiben pótolták és sűrítették az útszakasz kettéágazásánál, így a biciklisek kénytelenek megállni, vagy legalábbis jelentősen lassítani, amikor a Szilassy úthoz érnek.
A jó időnek köszönhetően januárban folytatódott a kátyúzás. A többi között a Rőzse utca és az Alma utca úthibáit is kijavították, a Városmajor utca páratlan oldalának járdáján pedig megtörtént az aknafedők körüli hiányos, botlásveszélyes burkolat aszfaltozása.
Ha az időjárás engedi, a környéken élők kérésére rövidesen babakocsirámpát alakítanak ki a Városmajor utca és az Alma utca kereszteződésében, a kismamák ugyanis jelezték, hogy a Városmajor utcáról felfelé, a Gaál József útra vezető lépcsősoron nehézkes a közlekedés. Mivel a terület meredeksége miatt közvetlenül a lépcső mellett nem lehetett feljárót létesíteni, ezért félköríves rámpa készül.Karbantartott_keruleti_utak2A tervek között szerepel a Pagony utca 10. szám előtti fekvőrendőr átépítése. Az új sebességcsillapító bordát a hatályos útügyi műszaki előírásoknak megfelelően alakítják ki. Elkészült a Tusnádi utcában kijavított fekvőrendőrhöz kapcsolódó útfelület aszfaltozása, itt tehát ismét biztonságosan közlekedhetnek az autósok. Hamarosan megvalósulhat az Ada utca alsó részének burkolatjavítása, valamint az onnan induló lépcső rendbetétele – ez utóbbi a korlát javítását és a sérült alsó lépcsőkar átépítését jelenti.
A helyére került a Ribizli lépcső új kapaszkodója. A fejlesztést az ott élők javasolták, a meredek, közel száz méter hosszú lépcsőt korlát hiányában ugyanis nehezen használták az idősek. Hasonló a helyzet a Fodor utca és a Mártonhegyi út közötti lépcsőnél is, ahol az iskolába járó gyerekek szüleinek kérésére mintegy nyolcvan méter hosszan fémkapaszkodót építenek.
Fémre cserélték a fakapaszkodót a Csorna lépcső felső szakaszán, a fennmaradó részen várhatóan februárban zárul le a munka. A Diós árok 73.-nál lévő, nemrégiben felújított lépcső erdei szakaszán is kapaszkodót alakítanak ki hamarosan.
Megépült a bölcsődéhez vezető járda a Mártonhegyi út elején, így a tömegközlekedéssel érkezők biztonságosabban elérhetik az intézményt, ráadásul már nem kell kétszer is feleslegesen átvágniuk a környező kocsiutakon. Elkészült a murvás parkoló térkövezése, valamint a szomszédos cukrászda melletti kerékpárállvány is.

MM.