Fizetőzónába került a Jagelló út

A környéken lakók parkolásának megkönnyítése érdekében július 1-jétől az Apor Vilmos tér 1–26., valamint a Jagelló út 1–7. és 10–42/b közötti szakaszán is fizetni kell a parkolásért. Ezzel a remények szerint megszűnik a terület P+R parkoló jellege, így a más kerületekből érkező autók számának csökkenésével az itt élők könnyebben tudnak majd parkolóhelyet találni. Természetesen a csatlakozó fizetőzónában élők parkolása a most bevont útszakaszokon is ingyenes marad.
Fontos tudnivaló, hogy a parkolást üzemeltető FÁBER Kft. az első két hétben nem szankcionálja a díjfizetés nélküli várakozást. A türelmi időszak lejártát követően, azaz július 15-től azonban a parkolóőrök pótdíjat szabnak ki az érvényes parkolási engedély vagy fizetés nélkül várakozó gépkocsi tulajdonosára, illetve az üzembentartóra.
A parkolási rend változásáról az autók szélvédőjére kihelyezett szórólapok, a www.hegyvidek.hu honlapon olvasható ismertető, valamint a Jagelló úton és az Apor Vilmos téren újonnan telepített és a környező fizető-automatákra kihelyezett matricák segítségével tájékoztatják a gépjárművezetőket. Július 1-jétől a mobilfizetés is elérhető az érintett útszakaszokon, amit a 3121-es kóddal indíthatnak a felhasználók. Egy óra parkolás ára a BKV-vonaljegy árának megfelelő összeg.

em.