Hegyvideki_Elmeny_Tabor_egesz_nyaron3

Hegyvidéki Élmény Tábor egész nyáron

Interaktív programokkal, egész napos kirándulásokkal, rengeteg játékkal, no meg a mindig nagy népszerűségnek örvendő kültéri medencével várja a gyerekeket a Hegyvidéki Önkormányzat Mátyás király úti nyári napközis élménytábora. A táborlakókat heti turnusokban fogadják augusztus 15-ig, az étkezési díj megállapításakor a szociális körülményeket is figyelembe veszik.

Tavaly vehették először birtokba a vakáció idején a kerületi iskolások a Mátyás király úton, természetvédelmi területen kialakított Hegyvidéki Élmény Tábort (HÉT). Az idén tovább szépült a létesítmény, a fenntartó Hegyvidéki Szabadidősport Kft. ugyanis felújította és vadonatúj bútorokkal tette még barátságosabbá a foglalkoztató helyiséget, emellett játékokat is vásárolt.
Buranits Ildikó, a cég igazgatója külön is hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel igyekeztek a gyerekek kedvére tenni, ezért vidám színekbe öltöztették a főépületben található közösségi teret. „Azt szeretnénk, ha a táborozók jól éreznék magukat, és kellemes emlékekkel térnének haza” – tette hozzá.
A Hegyvidéki Élmény Tábor nem gyermekfelvigyázó hely, hanem valóban teljesíti a nevében foglaltakat: feledhetetlen élményekkel gazdagítja a gyerekeket – emelte ki az önkormányzat kulturális és oktatási irodáját vezető Gilicze Zoltán, aki elmondta, hogy a vonatkozó törvény értelmében az önkormányzatoknak kötelező valamilyen formában nyári nappali felügyeletet biztosítani a tanulók számára. A legtöbb helyen ezt a lehetőségek hiányában egy iskola épületében, illetve udvarán oldják meg. Ezzel szemben a Hegyvidéken élő vagy az itteni iskolákba járó gyerekek jó levegőn és zöld környezetben található, minden igényt kielégítő létesítményben vakációzhatnak.Hegyvideki_Elmeny_Tabor_egesz_nyaron1Nem véletlen, hogy a tábor jó híre már eljutott a kerület határain túlra: külön megállapodás alapján Budakesziről is érkeznek vendégek, rájuk – a könnyebb beilleszkedés érdekében – saját tanáraik felügyelnek, ugyanakkor a közös rendezvényekben mindnyájan részt vesznek. Ezekből pedig van bőven, hiszen az előző évhez hasonlóan izgalmas, interaktív és sokszínű, helyben szervezett és külső programok várnak a táborozókra. Házon belül a nagyméretű homokozó, a sportpályák, a többféle játszóeszközzel felszerelt játszótér és a biztonságos külső medence garantálják a változatos, tartalmas nyaralást.
Mindez ráadásul elérhető áron áll a családok rendelkezésére, hiszen a kerületben élők vagy itt tanulók 310 forint táborhasználati díjat fizetnek – ez tavaly óta nem változott –, míg a napi háromszori, normál étkezés 725, a táplálékallergiások számára 874 forintba kerül. Az étkeztetés díjából a rászorulók jelentős kedvezményeket kapnak. Valamennyi kirándulás ingyenes, az utaztatás és a belépők költségeit pályázati támogatásból fedezi az önkormányzat.
„Nálunk minden a játékról és a gondtalan szórakozásról szól, arra törekszünk, hogy érdekes és tartalmas elfoglaltságot kínáljunk a ránk bízott gyerekeknek” – foglalta össze a legfontosabbakat Mester Ilona. A táborvezető elmondta, hogy a homokos röplabdapályán, valamint a foci- és kosárlabdapályákon házibajnokságokat szerveznek, lehet pingpongozni és sorjátékokat játszani, a táborozók különösen a kötélhúzást, a kidobóst, valamint az ügyességi feladatokat felvonultató Toldi erőpróbát kedvelik.
A kisebbek körében a változatos eszközökkel, a többi között mászóvárral és hintával ellátott játszótér a legnépszerűbb, míg a hatalmas árnyékolók alatt közös zenélést, kézműves-foglalkozásokat szerveznek. Sőt, a gyerekek már hagyományt is teremtettek, tavaly ugyanis saját szakállukra vers- és mesemondó napokat tartottak a hűsítő árnyékban.Hegyvideki_Elmeny_Tabor_egesz_nyaron2Természetesen a medencében rendezett versenyeket szinte mindenki szívesen kipróbálja, amire úszómester felügyelete mellett, előzetes beosztás alapján, napi rendszerességgel lehetőség nyílik. Úgyszintén a szabadtéri programokat színesíti a továbbfejlesztett saját tanösvény, ahol különböző akadályversenyeket tartanak.
Az idén mások mellett a Szivárvány Táncszínház, Bigyó és Kamilla bohóc, a Harmónia Táncklub, valamint a népi játék- és néptáncbemutatót tartó Csatai László teszi tiszteletét a táborban. Rossz idő esetén a fűthető faházakban, valamint a főépületben kialakított nappaliban vetélkedőkön, kézműves programokon vehetnek részt a gyerekek, a Jókai Klubban pedig filmvetítések szórakoztatják őket.
Kedden és csütörtökön kirándulnak a fiatalok, egyebek közt a Tropicariumba, a Csodák Palotájába, a veresegyházi medveotthonba és a Pál-völgyi-barlangba, míg a tábort most először támogató OTP Fáy András Alapítvány segítségével a Szépművészeti Múzeumba, az állatkertbe és a szervezet Benczúr utcai központjába is eljutnak. A négy utolsó csütörtökön pedig egész napos kirándulásokat tesznek a vakációzók, akik a Magyar Vasúttörténeti Parkot, a Merzse-mocsarat, a Budakeszi Vadasparkot, valamint újdonságként a tabajdi mezítlábas terepösvényt fedezhetik fel.
Szabó Patrik a városnézést várja a legjobban, a Németvölgyi Általános Iskola hatodikosa szerint ugyanis „ez a legjobb móka”. „Öt éve minden nyáron eljövök a táborba, úgyhogy a legtöbb programot ismerem. Vannak még izgalmas kirándulások, de egyik sem ér fel a Hop-on Hop-off buszozással!” – mesélte Patrik, akit a sport is érdekel, ezért szívesen beszáll a fociba, és a medencés versenyeket sem hagyja ki.
„Ez a tábor nem arról szól, hogy egyedül hagynak, és azt mondják nekünk, játsszatok, amit akartok. Van egy csomó jó program; nekem a Csodák Palotája és a gellérthegyi csúszdázás tetszik a legjobban, ezeket már nagyon várom” – mondta az ELTE gyakorlóiskolájának harmadik osztályába járó Ludányi-Papp Eszter, aki azért gyorsan hozzátette, hogy a medencét sem hagyja ki, hiszen már segítség nélkül is tud úszni.

Knp.

 

További információk és jelentkezési űrlap: www.hegyvidek.hu vagy http://elmenytabor.weebly.com