Ismet_lehet_falazni_a_Varosmajorban

Ismét lehet „falazni” a Városmajorban

Felújíttatta az önkormányzat a városmajori park teniszfalát. A népszerű edzőhelyet minden idők legsikeresebb magyar férfi teniszezője, a Hegyvidék újdonsült díszpolgára, Taróczy Balázs avatta fel néhány jól sikerült tenyeressel és fonákkal.

Decemberben vehették birtokba a kerületiek a Hegyvidéki Önkormányzat és a főváros együttműködésében felújított városmajori parkot. A fejlesztések a nyár elején egy 585 méter hosszú, 140 centiméter széles, előzősávval is ellátott, gumiborítású futópálya kialakításával folytatódtak, majd következett a rossz állapota ellenére rendkívül népszerű teniszfal rekonstrukciója.
A fal külső oldalára a kerületi graffitipályázat győztesének a Hegyvidék nevezetességeit bemutató grafikája került fel, míg a teniszezésre használt felületre egy teniszhálót festettek. A megújult teniszfalat elsőként kipróbáló Taróczy Balázs elmondta, hogy a szomszédos egykori VTSK-ba (később: BSE) járó gyerekek rendszeresen itt ütögettek edzés után.
„A teniszfal rendkívül jól használható gyakorlásra, az ütések mellett fejleszti az állóképességet és a lábmunkát. Kezdőként én is gyakran »falaztam« a Feneketlen-tónál – mesélte minden idők legsikeresebb férfi teniszezője, aki később, a margitszigeti Davis-kupa-találkozók előtt is rendszeresen igénybe vette az ottani falat. – Bár manapság mintha kimenne a divatból, a teniszfal nagyon »hálás edzőpartner«, hiszen akkor is lehet vele játszani, ha épp nincs partner a közelben” – tette hozzá a tizenhárom egyéni és huszonhat páros ATP-győzelmet elérő, a svájci Heinz Günthardttal párosban a többi között a Roland Garroson és Wimbledonban is diadalmaskodó kiváló játékos.
Pokorni Zoltán polgármester az átadáson elmondta, hogy a fal külső oldalának megszépítésére kiírt pályázatra beérkező tervek közül a XII. kerületben működő ACG Reklámügynökség, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az önkormányzat alkotta zsűri választotta ki a legjobbat. „Ekkor döntöttük el, hogy felújítjuk a fal másik oldalát, már csak azért is, mert láthatóan szívesen használják a látogatók. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy az igényeknek megfelelően alakítsuk a park szolgáltatásait és arculatát” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki úgy látja, jó úton jár az önkormányzat, hiszen egyre többen veszik igénybe a nemrégiben átadott futókört, a többi pályát és a sporteszközöket.
Váczi János alpolgármester mindezt azzal egészítette ki, hogy a városmajori park felújítása során új kutyafuttató épült, megszépült a templom melletti fogadótér, javították a közvilágítást, kiépítették a térfigyelő kamerarendszert. A futókör kialakítása, valamint a teniszfal felújítása révén tovább bővültek a sportolási lehetőségek. A teniszfalat mindenki ingyenesen és a nap bármely szakában használhatja.

em.