Meccsnezes_a_MOM_Sport-kertben1

Medencés meccsnézés a MOM Sport-Kertben

„Aki a focit szereti, rossz helyre nem mehet!” – ezzel a szlogennel invitálja a világbajnokság ideje alatt különleges szabadtéri meccsnézésre a labdarúgás szerelmeseit a MOM Sport.

A Csörsz utcai csarnok kertjében minden bizonnyal Buda legnagyobb LED-falát állították fel a vb idejére. A füves területre kihelyezett kényelmes foteleknek és sörpadoknak köszönhetően egyszerre akár ötszázan is szurkolhatnak – méghozzá teljesen ingyen.
A délutáni időpontokban nem csupán a felnőttek, hanem a nemrégiben átadott játszótéren a családokkal érkező kisgyerekek is jól érezhetik magukat – beszélt a hivatalos Hyundai FIFA közvetítőpont címet megkapó MOM Sport-Kert előnyeiről Buranits Ildikó. A Csörsz utcai sport- és szabadidőközpont igazgatója kiemelte, hogy a mérkőzések idején a kertben működő Beach Bár finomságaiból válogathatnak a vendégek.
A pizza és a hideg sör mellett a pályára lépő csapatok nemzeti ételei számítanak favoritnak. Ennek megfelelően az angolok meccsén a fish and chips, az olaszokén a bolognai spagetti volt a sláger, amikor pedig a németek játszottak, először frankfurti, másodszor bajor kolbász káposztával is szerepelt az étlapon. Ráadásként az állandóan kapható Hyundai menühöz mindig jár egy ajándék reklámsapka.
Az óriási kivetítő mellett még egy különlegességgel szolgál a MOM Sport Uszoda kertje: a fővárosban talán csak itt lehet fürdőzés közben focit nézni. Ehhez nem kell mást tenni, mint megvenni az időszaknak megfelelő strand-, illetve úszójegyet, a MOM Sport külső medencéjéből ugyanis tökéletesen lehet látni a LED-falat, hallani a közvetítést.Meccsnezes_a_MOM_Sport-kertben2A délutáni mérkőzéseket már több alkalommal innen figyelte Maros Viktor, aki kisebb társasággal jár a MOM Sport-Kertbe. „Először a barátnőmmel ketten jöttünk, de mivel őt nem annyira érdekli a foci, úszni viszont nagyon szeret, ezért úgy döntöttünk, két legyet ütünk egy csapásra. Amíg ő a barátnőjével strandol, én nyugodtan nézhetem a meccset a többiekkel. Aztán valahogy odakerültünk mi is a medencébe, amit azóta többször is kipróbáltunk – mondhatom, nem bántuk meg, igazán különleges élmény!” – mesélte az utolsó éves műegyetemista.
Szintén többedmagával szurkolta végig a Hollandia–Chile csoportrangadót Beyer Tamás. A kulturális menedzser elmondta, barátaival minden nagyobb labdarúgó-eseményt közösen néznek, ám eddig egy pesti pubba jártak.
„Ismerősöktől hallottunk a MOM Sportról – mondta –, és úgy gondoltuk, egy próbát megér. Nem csalódtunk, ezért áttettük ide a törzshelyünket, a Hollandia–Chile már a harmadik meccs, amit a kertben nézünk meg.” Hozzátette, kabalának sem utolsó a MOM Sport, hiszen amióta ide járnak, kedvenc csapatuk, a holland válogatott folyamatosan nyer.

(k.)

További információk: www.momsport.hu.