A_zene_szeretete_igazi_osszatarto_ero1

A zene szeretete igazi összetartó kapocs

Henry Purcell, Carl Philipp Emanuel Bach, Wolfgang Amadeus Mozart és Edvard Grieg műveivel csalogatta kellemes nyáresti kikapcsolódásra a zene szerelmeseit a Hegyvidéki Solti György Zenekar. A tanárokból, volt diákokból és muzsikus szülőkből verbuválódott társaság 2011 óta varázsolja el koncertjeivel a közönséget. Ezúttal a MOM Kulturális Központ szabadtéri színpadán adta elő a legnagyobb klasszikusok szerzeményeit.
Bolyki Zoltán karmester elmondta, a repertoár összeállításánál fontos szempont volt, hogy népszerű darabokat is beépítsenek a műsorba. Ennek köszönhetően Vivaldi közkedvelt tétele, a Nyár is felcsendült: a lassú akkordok a tikkadt hőséget idézték fel, a vízparton örökösen zümmögő rovarokat a hegedű percegő mozgása imitálta, a nyári vihar pedig tomboló hangjegyek képében söpört végig dühösen a Hegyvidéken.A_zene_szeretete_igazi_osszatarto_kapocsA Solti György Zeneiskola zenekaráról Dióssy Krisztina, az intézmény igazgatója ekképpen fogalmazott: „A zene szeretete az igazi összetartó kapocs. A tagok között sokan vannak, akik nem zenészek, vagy nem a mi iskolánkban tanítanak, mégis visszajárnak hozzánk. Mindez kiváló karmesterünknek is köszönhető.”
A koncert sokakat ellazított. Voltak, akik csukott szemmel képzelték el a dallamok által teremtett világot. A mellettünk ülő Zsuzsát is magával ragadta a muzsika hangja: „Nagyon élveztem! – mondta utána. – Megnyugtatott, kikapcsolt. Sikerült kizárnom a hétköznapi problémákat, csak a zenére koncentráltam. Most úgy érzem, tele vagyok energiával.”

(b.)