Egeszsegugyi_kintuntetesek

Egészségügyi kitüntetések Semmelweis-nap alkalmából

A közelgő Semmelweis-nap alkalmából a Normafa Gondozási Központban megrendezett ünnepségen köszönte meg az önkormányzat az egészségügyi ellátásban dolgozók egész éves munkáját. Kovács Lajos alpolgármester megnyitóbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szokásos karbantartási munkálatok mellett az utóbbi egy évben több nagyszabású egészségügyi fejlesztés valósult meg. Ilyen a Mészáros utcai felnőtt fogászat felújítása, valamint a Böszörményi úti rendelő kialakítása, amelyet a Városmajor utcában dolgozó háziorvosok vehettek birtokba.
Mindez azonban – ahogyan az alpolgármester fogalmazott – mit sem érne az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája nélkül. „Nekik köszönhető az is, hogy az önkormányzat hagyományosan magas színvonalú betegségmegelőző programokat tud szervezni, ezzel segítve a kerületi polgárok egészségének megőrzését” – hangsúlyozta Kovács Lajos, hozzátéve, hogy a prevencióból az egyébként nem kerületi fenntartású Maros utcai szakrendelő és a Szent János Kórház is kiveszi a részét.
Az ünnepségen átadták az önkormányzat egészségügyi díjait: a Hegyvidék Egészségügyi Ellátásáért díjat Büky Péter nyugalmazott háziorvos, a polgármesteri elismerő oklevelet dr. Bodroghelyi László, a Maros utcai szakrendelő vezetője és Egri Sándorné házi ápoló vehette át. Rajtuk kívül elismerésben részesült az idén nyugállományba vonuló dr. Pártay Éva felnőtt háziorvos, Lukács Beatrix gyógytornász és Jobbanné Véger Katalin ifjúsági védőnő.

(-os)