Jarorautoba_kerult_a_mobil_megfigyelo_kamera

Járőrautóba került a mobil megfigyelő kamera

Mobil megfigyelő kamerával bővült a nemrégiben kiépített hegyvidéki térfigyelő kamerarendszer. A berendezés a Hegyvidéki Rendészet felmatricázott, a jogszabályoknak megfelelően az új funkciót mindenki számára egyértelműen jelző gépjárművébe került.
Járőrözés közben az elöl és hátul felszerelt kameraegység folyamatosan figyeli környezetét, rögzíti a képeket, és a felvételt a térfigyelő kamerarendszer központjába küldi. Az autó a nap huszonnégy órájában teljesít szolgálatot, elsősorban azokon a területeken, ahol nincsenek telepített kamerák, és a statisztika alapján magasabb a betörések, valamint a gépjárműfeltörések, -lopások száma. Ilyen helyszínek a többi között az óvodák és az iskolák környéke, valamint a nyugalmasabb kertvárosi utcák.
Mint a Hegyvidéki Rendészetet irányító Dávid Gábor elmondta, a rendszer nem csupán arra jó, hogy rögzítse az esetleges bűncselekmények elkövetését, legalább ennyire fontos, hogy segítségével nyomon követhető a gyanús személyek kerületen belüli mozgása. Ráadásul a tapasztalatok szerint az elkövetőket a kerületi polgárok szubjektív biztonságérzetét jelentősen javító járőrautó puszta látványa is elriasztja. Az elképzelések szerint a még hatékonyabb működés érdekében a rendőrségi járőrkocsikba telepítendő tableteken keresztül is elérhető lesz a mobil kamera képe.

m.