Koszonet_az_intezmenyvezetoknek

Köszönet az intézményvezetőknek

Ünnepélyes tanévzáró értekezletet tartott a Hegyvidéki Önkormányzat, amin Pokorni Zoltán köszönetet mondott az intézményvezetőknek az elmúlt egy évben végzett munkájukért. A polgármester az óvodabővítési elképzelésekről, valamint a kulturális intézményhálózat tervezett fejlesztéséről is beszélt a találkozón.

„Nem nevezném nyugodtnak a most lezáruló tanévet, ismét sok változás történt az oktatásban az elmúlt egy év során, az intézményvezetők rutinjának és lojalitásának köszönhetően azonban működőképes maradt a rendszer” – mondta Pokorni Zoltán a tanévzáró értekezleten a MOM Kulturális Központban. Hozzátette: bár az önkormányzat lehetőségei igencsak korlátozottak, amióta az iskolák fenntartása állami feladattá vált, ezzel együtt igyekeznek párbeszédet folytatni az intézményekkel, közösen próbálnak megoldást találni a felmerülő problémákra.
A polgármester kitért arra, hogy az önkormányzat beruházásában a nyár folyamán megkezdődik a Tamási Áron iskola bővítése, emellett keresik az óvodai kapacitások növelésének további lehetőségeit, a törvény szerint ugyanis 2015. szeptember 1-jétől kötelező lesz hároméves kortól óvodai ellátást biztosítani a gyerekeknek. Mivel az államosított gyermekotthonokban nevelkedő gyerekek családoknál történő elhelyezése már megkezdődött a kormány döntése alapján, az elkövetkező években várhatóan felszabadul három korábban önkormányzati fenntartásban működő otthon épülete a Hegyvidéken. Pokorni Zoltán kiemelte: kezdeményezik majd a kormánynál, hogy amennyiben aktuálissá válik, adják át az önkormányzatnak a Széchenyi-hegyi gyermekotthonok épületeit, amelyek egy új óvoda, vagy akár a bővítésre váró Fejlesztő Napközi Otthon számára is kiváló helyszínt biztosítanának.
A kulturális intézményekkel kapcsolatos több tervezett változásról is beszélt a polgármester. Elmondta, hogy az elképzelések szerint a Királyhágó téren, az egykori könyvtár helyén alakítanának ki egy új, nagyobb és komfortosabb kiállítóhelyet a Hegyvidék Galéria számára, míg a Barabás Villa programjainak szervezésével a MOM Kulturális Központot bíznák meg.
Szó esett a Csörsz utcai MOM Sport üzemeltetéséről is, amit egy évvel ezelőtt vett át az önkormányzat. Pokorni Zoltán úgy látja, ez jó döntés volt, hiszen a szolgáltatások színvonalának növelésével sikerült ismét vonzóvá tenni a sportközpontot. A bölcsődei ellátások kapcsán elhangzott, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően legutóbb már minden jelentkezőt fel tudtak venni, ami rendkívül komoly eredmény, hiszen erre hosszú évek óta nem volt példa a Hegyvidéken.
„Az idősgondozás terén jó színvonalú, nyugodt munka zajlik, ezzel együtt szükség lesz a feladatellátás átszervezésére” – tért rá egy újabb területre a polgármester. Mint mondta, a kerületi gondozási központok jelenleg pár száz ember számára nyújtanak teljes körű ellátást, ugyanakkor 10-14 ezer idős ember él itt, ők kisebb-nagyobb segítségre szorulhatnak mindennapjaik során – a cél tehát az, hogy a problémáik megoldásában is minél inkább közre tudjanak működni a hegyvidéki intézmények.
A tanévzáró értekezleten Bak Ferenc tankerületi igazgató elismerően nyilatkozott kollégái, az iskolaigazgatók egész éves tevékenységéről, valamint kiemelte azt is, hogy az önkormányzattal minden kérdésben kiválóan tud együttműködni. A találkozó a leköszönő óvodavezetők (Borszéki Klára – Táltos Óvoda, Hámori Mária – Mesevár Óvoda, Palotai Istvánné – KIMBI Óvoda, Tóth Balázsné – Orbánhegyi Óvoda, Purzsa Gáborné – Normafa Óvoda) búcsúztatásával, továbbá a fővárosi Bárczy István-díjjal kitüntetett vezetők (Bálint Beáta – Városmajori Óvoda, Palotai Istvánné – KIMBI Óvoda) köszöntésével zárult. Az önkormányzat nevében Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester köszönte meg az érintetteknek eddigi fáradhatatlan munkájukat.

z.