Nyaron_is_zajlik_a_csatornaepitesd

Nyáron is zajlik a csatornaépítés

Jelentős csatornahálózat-fejlesztés folyik a XII. kerületben a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás által megvalósuló Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése program részeként. Ezért a következő hetekben több hegyvidéki útszakaszon kell számítani időszakos forgalomkorlátozásra.

A Rácz Aladár úton, a Pinty utca és az Ágnes út között útszűkület lassítja a váltakozó irányú közlekedést. Teljesen lezárták a Pinty utcát a 28. számtól a Rácz Aladár útig, a gyalogosforgalom zavartalansága érdekében az úton egy sávot szabadon hagytak. Autóval szintén nem lehet behajtani a Rácz Aladár közbe (a Rácz Aladár köz 10. és a Rácz Aladár út között), a munkálatok azonban a járdát nem érintik.
A Hóvirág és az Ágnes út közötti szakaszon több ütemben lezárják a Fodor utcát. A Hóvirág úti csomópontban a csatornabekötés idején a Hóvirág útról nem lehet behajtani a körforgalomba, ezért az 53-as autóbusz ideiglenesen a Hó utcai csatlakozásnál fordul vissza. Alternatív útvonalként a Fodor utca–Ágnes út–Rácz Aladár út szolgálhat.
Hasonló okból teljes szélességű útlezárás várható a Fodor utca Ágnes úti csomópontjánál is, itt az Ágnes utat egyirányúvá teszik a Rácz Aladár úttól a Fodor utca irányába. Időszakonként lezárják a Hajnalka utcát a 30. számtól a Hóvirág útig, a munkavégzés a gyalogosok közlekedését nem akadályozza. A Hóvirág köz és a Hóvirág út közötti útszakaszt a Hóvirág közön keresztül lehet megközelíteni, míg a Trencséni és a Zsolna utcában az útszűkület ellenére is biztosított a gépjármű-közlekedés, valamint az ingatlanok megközelíthetősége.

m.